ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ του Ε.Κ. Λιβαδειάς προς τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημάρχου  Ι. Ανδρεαδάκη  – 321 31  ΛΙΒΑΔΕΙΑ  ΤΗΛ. {22610} 28344-23912

FAX 22610-28344 –  MAIL  : ergkliv@otenet.gr

WORKERS’ UNION OF LEVADIA

SECTION: GENERAL WORKERS’ UNION OF GREECE

 

           AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ  :                                              Λιβαδειά  14/5/2018

 

                                    ΨΗΦΙΣΜΑ   ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ στην Ευελπίδων, Τρίτη 15 Μάη 9 πμ στο κτίριο 2 και αίθουσα 2

Την Τρίτη 15 Μάη στο κτίριο 2 και αίθουσα 2 του 1ου Αυτόφορου Μονομελούς Πρωτοδικείου στην Ευελπίδων δικάζεται ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ Δροσίδης, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο, και όχι μόνο, επειδή στις 10 Ιουνίου του 2014 χτύπησε πισώπλατα και απρόκλητα με σιδερογροθιά την καθαρίστρια του Υπουργείου Οικονομικών, Φωτεινή Νικηταρά. Λίγο αργότερα συνεχίζοντας τις θρασύδειλες πρακτικές, έστειλε στο νοσοκομείο την καθαρίστρια του Υπ. Οικονομικών Κωνσταντίνα Παπουτσή με σοβαρό τραυματισμό.

Ο εμβληματικός αγώνας των εργατριών του Υπουργείου Οικονομικών που ανέτρεψαν τις απολύσεις και την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη δημιούργησε τις πρώτες ρωγμές στο σύστημα πολιτικής και οικονομικής υποδούλωσης της λαομίσητης τρόικας. 

Όχι μόνο η εργατική τάξη αλλά όλοι όσοι βιώσανε στο πετσί τους τα μνημόνια στο πείσμα των μαχητικών εργατριών είδαν το δικό τους δίκιο και στη μαχητικότητά τους είδαν την ελπίδα για όλο τον εργαζόμενο λαό. Οι εργάτριες απέναντι στην μοιρολατρεία και την ενδοτικότητα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατείας ή στις “σώφρονες” φωνές για υπομονή αντέταξαν τον σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα, απαιτώντας τη “ζωή τους πίσω” απαιτώντας ψωμί δουλειά και αξιοπρέπεια.

Στον δίκαιο “τσαμπουκά” μιας χούφτας γυναικών που μάτωναν μπροστά στις κατάφρακτες αστυνομικές δυνάμεις σφίγγοντας τα δόντια, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη κατέρρευσε αφού ούτε οι μηνύσεις και η τρομοκρατία κατάφεραν να τις λυγίσουν.

Σήμερα οι συνεχιστές της ίδιας πολιτικής η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρεί στο αστυνομικό σώμα ακόμη και εκείνους τους αστυνομικούς που έχουν γίνει διαβόητοι για την βία τους ενώ ταυτόχρονα οι καθαρίστριες σέρνονται από δικαστήριο σε δικαστήριο κατηγορούμενες.

Εργαζόμενοι και άνεργοι, νεολαίοι με μισθούς πείνας, φοιτητές χωρίς μέλλον και σπουδαστές, σας καλούμε και πάλι να πλαισιώσουμε όλοι μαζί τις αγωνίστριες Φωτεινή και Κωνσταντίνα, στη δίκη που θα γίνει την Τρίτη  15 Μάη στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Να απαιτήσουμε:

Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο αστυνομικός Δροσίδης

Να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών

Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ)

Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς αγώνες

Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών

                                                                                                                Το  Δ.Σ.