ΨΝΑ: ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΗ ΨΥΧΙΑΤΡΟ

ΨΝΑ: Έρευνα για τον ναζιστή ψυχίατρο

 

Χρειάστηκε η δολοφονία στο Kερατσίνι και ο σάλος που ξεσηκώθηκε για να ξεκινήσει ο διοικητής του Ψυχιατρικού Nοσοκομείου Aττικής (ΨNA) έρευνα για τον ναζιστή ψυχίατρο που χορηγεί πιστοποιητικά υγείας για έκδοση αδειών οπλοφορίας μελών της ναζιστικής Xρυσής Aυγής. Ο εν λόγω διοικητής εκώφευε στις προηγούμενες καταγγελίες αλλά τώρα υπήρξε η παρέμβαση του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Tην καταγγελία έκανε ο διευθυντής ψυχίατρος Θόδωρος Mεγαλοοικονόμου που αναφέρει:

«Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών (με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα), με τις οποίες αποδεικνύεται, ακόμα και για τον πιο αδαή και «ανυποψίαστο», η εγκληματική φύση του νεοναζιστικού μορφώματος της  Χρυσής Αυγής (με τα στοιχεία, μάλιστα, για την παρα-στρατιωτική φύση και δομή της  οργάνωσης, με τις ομάδες κρούσης κλπ), όταν ακόμα και η παρούσα κυβέρνηση στέλνει στον εισαγγελέα μια σειρά από εγκληματικές υποθέσεις με πρωταγωνιστές μέλη της Χ.Α, οι οποίες είχαν σκοπίμως αγνοηθεί και συγκαλυφθεί, είναι πιστεύω καιρός να κοιτάξουμε και στο ΨΝΑ «με άλλο μάτι» μερικά ζητήματα που, αν και έχουν από μακρού επισημανθεί, έχουν αρμοδίως υποβαθμιστεί, αγνοηθεί και, εμμέσως, συγκαλυφθεί.

Το ΨΝΑ έχει την θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα 9 ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, τον Κ. Παρασχάκη και μάλιστα κατ΄ ανάθεσιν από το ΔΣ.  Δεν πρόκειται για απλό και «παρασυρμένο» ή «αφελή» οπαδό. 

Υπάρχουν βίντεο με ομιλίες του (λόγω της συμμετοχής του με την Χ.Α. στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές) σε συγκεντρώσεις της εγκληματικής οργάνωσης που συνοδεύονται από τον κλασσικό ναζιστικό χαιρετισμό

Υπάρχει η ιντερνετική του αλληλογραφία με την οποία την εκθειάζει (και όχι μόνο). Υπάρχουν συμμετοχές του σε εκπομπές σε διάφορα κανάλια  όπου εξυμνεί την Χρυσή Αυγή και την χούντα. 

Υπάρχει η ιστορία με τις άδειες οπλοφορίας, που αν και εξετάστηκε από το ΔΣ (με μεγάλη καθυστέρηση, ενός  έτους, από τότε που καταγγέλθηκε), η όλη έρευνα, με τον τρόπο που έγινε, αδυνατούσε ν΄ ανιχνεύσει τον αριθμό, τους (μη καταγεγραμμένους) τρόπους χορήγησης και τους αποδέκτες των διαφόρων πιστοποιητικών ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας. 

Και βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι το ναζιστικό αυτό μόρφωμα, τόσο μέσα από τις ιστοσελίδες του, όσο και με (προ μηνών)  δηλώσεις βουλευτών του, έχει ταχθεί υπέρ του ναζιστικού προγράμματος «στείρωσης και ευθανασίας» των ψυχικά πασχόντων και αναπήρων (Ματθαιόπουλος κλπ). 

Πώς είναι δυνατόν να είναι διευθυντής ενός ψυχιατρικού τμήματος, να υποδέχεται και να έχει την θεραπευτική ευθύνη ψυχικά ασθενών στη σημερινή Ελλάδα ένα στέλεχος νεοναζιστικού μορφώματος με αυτές τις θέσεις και πρακτικές; 

Τι άλλο θα χρειαστεί επιτέλους να γίνει για να συνειδητοποιήσουμε ότι το φίδι «δεν είναι πια μέσα», αλλά «έχει βγει από το αυγό» και ότι το γνωστό σε όλους μας  σκοτεινό και οδυνηρό «παρελθόν» μετατρέπεται, με ταχείς ρυθμούς, στο «ζοφερό μέλλον» που «γίνεται παρόν» όσο περισσότερο το υποτιμούμε, ή  «κάνουμε τα στραβά  μάτια» (ή, ενίοτε, «του κλείνουμε και το μάτι»); 

Και οι ασθενείς (και οι οικογένειές τους)  να ξέρουν (ή να μάθουν) ότι νοσηλεύονται σε ένα τμήμα που διευθυντής του είναι ένας γιατρός με ιδεολογία Γ΄ Ράιχ ; Που συμμετέχει σε μιαν οργάνωση που δολοφονεί;  Μιαν οργάνωση που δολοφονεί και εξοντώνει αυτούς που, βάσει της βοθρολυματικής  ιδεολογίας της, κατατάσσει στους «υπανθρώπους» (τους μη καθαρόαιμους «έλληνες»), αυτούς που «αξίζει και πρέπει» να εξοντωθούν και της οποίας ο σκοτεινός ορίζοντας περιλαμβάνει, μετά  τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους αριστερούς κοκ, και τους ψυχικά πάσχοντες και γενικά τους κάθε είδους αναπήρους ; 

Θ. Μεγαλοοικονόμου

Δ/ντής ψυχίατρος»

 

τεύχος#556# Σάββατο 28 Σεπτεμβίου 2013