Πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε σε μια γεμάτη αίθουσα του Δημαρχείου Υμηττού την Κυριακή 12 Μάρτη με θέμα το μέλλον της ΠΥΡΚΑΛ.

Η Σοφία Τσαλδάρη από την ΑΚΕΑ – αριστερή κίνηση αρχιτεκτόνων, ο Γιώργος Μητροβγένης από την δημοτική κίνηση της ΜΑΡΙΔΑ Δάφνης-Υμηττού εισηγητικά, αλλά και μέλη της δημοτικής κίνησης ΜΑΧ.Η Ηλιούπολης ανέπτυξαν τεκμηριωμένα τις επιπτώσεις από την κυβερνητική απόφαση να να μετατρέψουνε τον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ σε κυβερνητικό πάρκο 9 υπουργείων αντί για πάρκο πρασίνου, κοινωφελών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τον δήμο Δάφνης-Υμηττού αλλά και από τον Βύρωνα και την Ηλιούπολη, ο πρόεδρος του σωματείου της ΠΥΡΚΑΛ αλλά και αρκετοί κάτοικοι.

Σημειωτέον πως αρνητικά για το έργο έχουν τοποθετηθεί τα δημοτικά συμβούλια Βύρωνα, Ηλιούπολης, Αγ. Δημητρίου και πρόσφατα ο Δήμος Αθηναίων. Θλιβερή εξαίρεση η στάση της δημοτικής αρχής Δάφνης-Υμηττού Μπινίσκου που ενώ αρχικά στήριζε το έργο τώρα μπροστά στις αντιδράσεις ζητάει να μειωθεί ο αριθμός των υπουργείων.

Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε πήραν μέρος πολλοί κάτοικοι αλλά και οι εργαζόμενοι της Πυρκάλ με κοινή συμφωνία να εμποδιστεί με όλα τα μέσα η φαραωνική επένδυση που όχι μόνο δεν έχει σχέση με τις λαϊκές ανάγκες αλλά είναι ταυτόχρονα ένα μεγάλο φαγοπότι της φιλοκυβερνητικής μαφίας και των εργολάβων γύρο από τον πρώην γραμματέα του ΣΕΒ και νυν υπουργό Σκέρτσο. Συμφωνήθηκε η συνέχιση του αγώνα με όλα τα δυνατά, αλλά και κινηματικά μέσα.

Το κοινό ΚΑΛΕΣΜΑ των τριών δημοτικών κινήσεων ανέφερε:

 -Παρά την οργή, την λαϊκή αγανάκτηση, τον απεργιακό παλλαϊκό ξεσηκωμό και τις καταλήψεις για την τραγωδία στα Τέμπη με 57 νεκρούς, παρά την κρατική καταστολή που πρόσθεσε το κλάμα από τα δακρυγόνα στη γενική θλίψη για την δολοφονία της φοιτητικής νεολαίας, επιβατών και εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει στο έγκλημα ιδιωτικοποίησης κάθε δημόσιου αγαθού και άλωσης κάθε ελευθέρου χώρου.

Στο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και ταυτόχρονα με το κρατικό έγκλημα των σιδηροδρόμων, προώθησε την ιδιωτικοποίηση του νερού, ενώ σταθερά προχωράει στα σχέδια για την Υπουργούπολη στην ΠΥΡΚΑΛ έχοντας ήδη στρώσει τον δρόμο της με χιλιάδες ευρώ από τον κρατικό κορβανά στους κολλητούς μελετητές και εκατομμύρια για μελέτες και απαλλοτριώσεις.

Σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες για υγεία, παιδεία, ασφαλείς μεταφορές, το μόνο που προωθείται είναι η διάλυση του ΕΣΥ, η ιδιωτικοποίηση της παιδείας και των ΔΕΚΟ, με όχημα το κέρδος της κυβερνώσας κρατικής μαφίας.

Το κυβερνητικό σχέδιο για την ΠΥΡΚΑΛ είναι μείζον θέμα για την περιοχή μας για αυτό σας καλούμε στη νέα ημερομηνία, μετά την αρχική αναβολή λόγω της τραγωδίας.

Την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 18.00, στην εκδήλωση-συζήτηση για το μέλλον της περιοχής.