ΕΟΠΥΥ: Η "υγειονομική βόμβα" έσκασε αφήνοντας τους καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα

ΕΟΠΥΥ: Η “υγειονομική βόμβα” έσκασε αφήνοντας τους καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα!

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες βδομάδες με τα «ακριβά φάρμακα» -φάρμακα για καρκινοπαθείς και βαρειά πάσχοντες συνανθρώπους μας- είναι ζοφερή εικόνα από το μέλλον. Από το μέλλον που μας ετοιμάζουν τα μέτρα εξαθλίωσης των μνημονίων και των πολιτικών της τρόικας ΔΝΤ/ΕΚΤ/ΕΕ με τη συνέργεια των ντόπιων υπηρετών τους. Είναι μόνο μια ένδειξη της βαρβαρότητας του συστήματος και της απόλυτης ξεφτίλας των ταγών του, όπως ο κύριος -η λέξη τού πάει πολύ- Λοβέρδος, που έβαλε μια βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος, ποντάροντας στην υποστήριξη των ισχυρών της ΕΕ και του εγχώριου κατεστημένου. Και για αντιπερισπασμό προσπαθούσε να κάνει αποδιοπομπαίους τράγους τους μετανάσες και τις δύστυχες οροθετικές γυναίκες. Τώρα, αυτός ο κύριος επιχειρεί να φορτώσει τις δικές του αμαρτίες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και τον αντικαταστάτη του υπουργό υγείας. 

Στο μεταξύ το αίσχος συνεχίζεται από την “υπηρεσιακή” κυβέρνηση Πικραμμένου σε βάρος όχι μόνο των βαριά πασχόντων αλλά σε βάρος των 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του νέου Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). 

Μόνο σταδιακή θα είναι η προμήθεια των ακριβών σκευασμάτων που αφορούν σοβαρές ασθένειες -όπως τον καρκίνο- από τις φαρμακευτικές εταιρείες στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Ομόνοια. Οι φαρμακοποιοί έχουν αρνηθεί να ανοίξουν 100 ιδιωτικά φαρμακεία (50 σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, 50 στην υπόλοιπη χώρα), υποστηρίζοντας πως είτε θα παράσχουν όλα τα φάρμακα, είτε κανένα. Συνεπώς, όλοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να πληρώνουν όλα τα φάρμακά τους. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά σταματήσει την πληρωμή των φαρμακευτικών εταιρειών που προμηθεύουν μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων με φάρμακα τους ασθενείς. Και αυτό γιατί έχουν καταρρεύσει τα φορολογικά έσοδα και οι ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία λόγω της λιτότητας και της μαζικής ανεργίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της τρόικας.. Αποδεκνύονται περίτρανα δύο τουλάχιστον πράγματα.

  • Το πρώτο είναι ότι η “υγειονομική βόμβα” δεν είναι οι… μετανάστες ή οποιοσδήποτε άλλος άπορος εργάτης, όπως μας έλεγε ο προηγούμενος ανεκδιήγητος Υπουργός Υγείας Λοβέρδος αλλά η πολιτική της τρόικας την οποία υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί ο Λοβέρδος, ο αρχηγός του, ο Βενιζέλος αλλά και ο Σαμαράς που διεκδικεί τώρα την εξουσία.

  • Το δεύτερο που αποδεικνύεται είναι πως η κατάρρευση των κρατικών υπηρεσιών -μαζί και της δημόσιας Υγείας- δεν θα έλθει σε περίπτωση που νικήσει… ο ΣΥΡΙΖΑ -όπως νυχθημερόν λένε τα φερέφωνα της τρόικας-, αλλά, σίγουρα, όσο μένουν στην εξουσία οι εντολοδόχοι των φαρμακευτικών κολοσσών και όλοι όσοι λυμαίνονται τα νοσοκομεία και την υγεία του λαού.

 

Νέα Προοπτική τεύχος #528# Σάββατο 9 Ιουνίου 2012