ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ: Οι πολεμοκάπηλοι εναντίον του "εσωτερικού εχθρού"

ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ: Οι πολεμοκάπηλοι εναντίον του “εσωτερικού εχθρού”

Πόσοι άραγε από τους πολίτες που επέτρεψε το αυταρχικό καθεστώς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να παρακολουθήσουν τις Παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, βλέποντας να περνούν από μπροστά τους οι φανατικοί των Λεσχών Εφέδρων, φωνάζοντας εθνικιστικά και μιλιταριστικά συνθήματα, γνώριζαν όλες τις επικίνδυνες διαστάσεις της δράσης τους;  Κάτι που δε μπορεί να ισχυριστεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που ελέγχουν πολιτικά και θεσμικά τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων και συνεργάζονται μαζί τους, παραχωρώντας χώρους και μέσα για εκπαίδευση.

Τμήμα του βαθέως ελληνικού κράτους του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που στρέφονται ενάντια στον εσωτερικό εχθρό: κοινωνικά κινήματα, μετανάστες, μειονοτικοί πληθυσμοί. Ενδεικτικά αναφέρουμε την άσκηση με την ονομασία ΤΑΜΣ «ΓΡΙΒΑΣ -ΔΙΓΕΝΗΣ» που διεξήχθη το διήμερο 19-20 \ 01 \ 2013 στην ορεινή Θράκη με αντικείμενο «αντιμετώπιση ανταρτών που προέρχονται από τον γηγενή πληθυσμό και προβαίνουν σε ενέργειες υπονόμευσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των συμβατικών δυνάμεων με την διενέργεια σαμποτάζ και προσβολής στρατηγικών στόχων»!

Οι Λέσχες Εφέδρων αποκαλύπτουν την εμπλοκή τους σε πραγματικό πόλεμο –χωρίς πραγματικά πυρά μέχρι τώρα-, εναντίον των μειονοτικών πληθυσμών, απολαμβάνοντας την κάλυψη και ανοχή του κράτους, αποσκοπώντας αρχικά στην τρομοκράτηση όσων στοχοποιούνται.  Πλέον όλες οι μεγάλες ασκήσεις των Λεσχών Εφέδρων πραγματοποιούνται στη Θράκη –και φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι αυτό είναι εν γνώσει της ΕΥΠ-, ενώ σημαντικό ρόλο είτε αυτοτελώς , είτε διαμέσου των Λεσχών Εφέδρων παίζει και η ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Εν όψει της μεγάλης άσκησης ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2013, που θα διεξαχθεί και αυτή στη Θράκη, ρωτάμε:
1. Γνώριζε το ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ-ΥΠΕΘΑ το αντικείμενο της άσκησης ΤΑΜΣ «ΓΡΙΒΑΣ -ΔΙΓΕΝΗΣ»; Ποιος ενέκρινε το σενάριο της άσκησης; Τι γνώριζαν και ποιες οι ευθύνες των τοπικών στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών; Ποιος ο χαρακτήρας της εμπλοκής τους; Ποια τα χαρακτηριστικά του ελέγχου που όφειλαν να ασκήσουν;
2. Καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση αν διατηρεί με τα κράτη της περιοχής την επίσημη μέχρι πρόσφατα πολιτική καλής γειτονίας
3. Η στρατιωτική ηγεσία της χώρας πρέπει να μας απαντήσει αν έχει παραχωρήσει τμήματα της επιχειρησιακής αρμοδιότητας των Ενόπλων Δυνάμεων σε φασιστικές Πολιτοφυλακές και εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων ή αν συλλειτουργούν  στο πλαίσιο του βαθέως ελληνικού κράτους.
5. Από πότε τμήματα του λαού μας χαρακτηρίζονται ως «εσωτερικός εχθρός», που ενδέχεται να εμπλακούν  ως αντάρτες σε σχεδιασμούς απόσχισης τμημάτων της χώρας;   Μήπως το ελληνικό κράτος απαιτείται να παρέμβει σε όσους ανεύθυνα και καιροσκοπικά σπέρνουν τον ρατσισμό και τη διχόνοια του λαού μας, καλλιεργώντας την αντίληψη του αποδιοπομπαίου τράγου και την έναρξη απίστευτων δεινών; Μήπως τέτοιες πολιτικές τακτικές δίνουν την αφορμή για παρέμβαση σε γειτονικά κράτη και συμβάλλουν στη δημιουργία εντάσεων; Απαιτώντας βεβαίως μετά περισσότερο στρατό, μεγαλύτερη στρατιωτική θητεία και περισσότερες αγορές πολεμικών εξοπλισμών!
6. Έχουν ενσωματώσει οι υπεύθυνοι αμυντικού σχεδιασμού της χώρας τις επικίνδυνες απόψεις του Φραγκούλη Φράγκου για το περιεχόμενο της δράσης και του ρόλου των Λεσχών Εφέδρων (έχουμε στις αποθήκες FN για 15000 εθελοντές), και τις επεξεργασίες του ως ΥΕΘΑ της υπηρεσιακής κυβέρνησης την καταστολή εξέγερσης λόγω πτώχευσης από τις Ειδικές Δυνάμεις ; Αυτό το περιεχόμενο λαμβάνει η έννοια της «Έκτακτης Ανάγκης» στο νόμο που ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, που πρέπει να υπηρετήσουν οι Λέσχες Εφέδρων, αναλαμβάνοντας πολεμικό –κατασταλτικό ρόλο εις βάρος «του εσωτερικού εχθρού»;

Ο «εθελοντισμός», η εμπλοκή στην «Πολιτική Προστασία» και οι αναφορές σε θέματα «εθνικής Άμυνας» αποτελούν το χρήσιμο καμουφλάζ των συνιστωσών του βαθέως κράτους.
Να κλείσουν τώρα οι ένοπλες φωλιές του εθνικισμού-ρατσισμού-μιλιταρισμού-φασισμού
Να Απαγορευτούν οι ασκήσεις τους

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Νέα Προοπτική τεύχος#547# Σάββατο 6 Απριλίου 2013