της Κατερίνας Μάτσα

Στην Αμερική, οι νεκροί από κορονοϊό ξεπέρασαν ακόμα και τις προβλέψεις λοιμωξιολόγων όπως ο Άντονι Φάουτσι που τον Μάρτιο προέβλεπε και προειδοποιούσε για 200. 000 νεκρούς μέχρι το τέλος του 2020. Ήδη φτάσανε τις 250.000 και οι ειδικοί προειδοποιούν ότισύντομα η θνητότητα θα ξεπεράσει τους 2.000θανάτους από κορονοϊό την ημέρα (NewYorkTimes 19 Νοεμβρίου 2020).

Όταν ο Φάουτσι καλούσε σε συναγερμό και για 200.000 νεκρούς, είχε έρθει αντιμέτωπος με τον ανεκδιήγητο πρόεδρο Τραμπ, που ισχυριζόταν ότι δεν ήταν παρά μια «γριπούλα» και όλα τα άλλα ήταν υπερβολές. Ήταν αντίθετος στη μάσκα, ο ίδιος προκλητικά δεν την φορούσε, διέψευδε τους ειδικούς που συνιστούσαν μέτρα αποστασιοποίησης, συστηματικής καθαριότηταςκαι αντισηψίας των χεριών, αδιαφορούσε για τις προειδοποιήσεις ότιτα νοσοκομεία δεν θα αντέξουν το βάρος της πανδημίας.

Τελικά, ο Φάουτσι επιβεβαιώθηκε και με το παραπάνω, ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε την πρόβλεψή του, αλλά ο Τραμπ αρνείται πεισματικά να επιτρέψει στην ομάδα του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό να συνεργαστεί με την ομάδα του νεοεκλεγέντα προέδρου Μπάιντεν στην αντιμετώπιση της πανδημίας που σαρώνει και κλιμακώνεται.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Αμερική στις 19Νοέμβρη είχε ήδη ξεπεράσει τα 11,5 εκατομμύρια.

Έτσι, με απόφαση των Αρχών τα δημόσια σχολεία της Ν. Υόρκηςθα παραμείνουν κλειστά,από τις 19/11/20.

Στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε έρευνα [www.norc.org17|11|20],που δείχνει ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν πολύ για την κατάσταση που δημιουργεί η πανδημία, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό έχει παρουσιάσει ψυχικές διαταραχές, με επικρατέστερητην αγχώδη διαταραχήκαι την κατάθλιψη. Μεγαλύτερα ποσοστά παρουσιάζουν οι γυναίκες (66%), κάτω των 45 ετών, ισπανόφωνες και λευκές, με εισόδημα στο όριο της φτώχειας και κάτω από αυτό.

Στην Ελλάδα, αντίστοιχη έρευνα έδειξεαύξηση κατά 200%του άγχους και της κατάθλιψης στο γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η υφυπουργόςΨυχικήςΥγείας .

Ο λαός ανησυχεί διπλά γιατί βιώνει καθημερινά την ανικανότητα της κυβέρνησηςΜητσοτάκη να διαχειριστεί τον όλεθροπου σπέρνει η πανδημία. Τελευταίο παράδειγμα: ενώ η Θεσσαλονίκη μοιάζει ολοένα και περισσότερο με το τραγικό Μπέργκαμο της Ιταλίας, η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων, με τα χίλια ζόρια και αδρή αμοιβήπροχώρησεκαθυστερημένα στην επίταξη μερικών κλινών των ιδιωτικών κλινικών.

Τελικά, μόνον ολαός, με οργάνωση, σχέδιο και δράση, θα σώσει το λαό!

19|11|20