Ύστερα από τον σάλο που ξέσπασε, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο, το αρχηγείο της αστυνομίας αναγκάστηκε να διατάξει τη «διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας για επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικού»…

Η ανακοίνωση το απόγευμα της 6ης Δεκεμβρίου 2020 λέει ότι: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας για επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων, που απεικονίζεται σε βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.»

Στο βίντεο που δημοσίευσε το thepressproject.gr εμφανίζεται άνδρας της διμοιρίας που φρουρεί τη συμβολή Τζαβέλα – Μεσολογγίου, στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος έχει πάρει μια ανθοδέσμη και «χαριεντίζεται» με συνάδελφό του χτυπώντας το κράνος του με τα λουλούδια και πετώντας κάτω το υπόλειμμα της ανθοδέσμης.

Είναι βέβαιο και από άλλες ανάλογες περιπτώσεις ότι η έρευνα της αστυνομίας γίνεται για να απορροφήσει τις αντιδράσεις του κόσμου μέχρι να ξεχαστεί το συμβάν. Όμως, είναι χαρακτηριστικό της φασιστικής και αγριανθρωπικής νοοτροπίας που επικρατεί στις τάξεις της ελληνικής αστυνομίας και δη των ομάδων καταστολής. (Δεν ήταν τυχαίο ότι σε εκλογικά τμήματα γύρω από τη ΓΑΔΑ ή κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή η ναζιστική Αυγή έπαιρνε μέχρι και 40 των ψήφων!).

Είναι ένδειξη της σήψης ενός καθεστώτος και μιας κυβέρνησης που βασίζεται σε αυτούς για «προστασία» και όχι π.χ. στους γιατρούς που σώζουν ζωές…

Το βίντεο από το Facebook του The Press Project: