ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου μέλη της Επιτροπής Aλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν αλυσοδέθηκαν μπροστά στην Bουλή, στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση των ελληνικών αρχών να εκδόσουν  τούρκους κομμουνιστές αγωνιστές στην Τουρκία.
Είχαν έναν συμβολικό τάφο και στο πανό που κρατούσαν έγραφαν: «το Ελληνικό κράτος εκδίδει τους επαναστάτες από την Τουρκία. Αυτοί ξεκίνησαν απεργία πείνας στις φύλακες Κορυδαλλού από 24.9.  Όχι στις εκδόσεις.»
Σε πλακάτ ανέγραφαν τα αιτήματα τους: «να μην εκδοθεί στο φασισμό της Τουρκίας ο HASAN BIBER” και «45η μέρα στην απεργία πείνας. Μην επιτρέψουμε να Πεθαίνουν».
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές οχτώ ατόμων οι οποίοι μεταφερθήκαν στην Πέτρου Ράλλη (Αλλοδαπών).
Στο μεταξύ η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ,  με νέα ιατρική γνωμάτευση επισημαίνει την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας που κινδυνεύουν με ανεπανόρθωτες βλάβες και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεθάνουν.

Aπό τους 4 φυλακισμένους απεργούς πείνας ο Mehmet YAYLA 33 ετών, όντας σε βαριά κατάσταση σταμάτησε την απεργία πείνας μιας και το αίτημά του να μην εκδοθεί στην Τουρκία έγινε αποδεκτό από τα ελληνικά δικαστήρια.
Για τον Eρντογάν Tσακίρ το εφετείο Aθηνών αποφάσισε να μην εκδοθεί στην Tουρκία, αλλά εκκρεμεί δικαστήριο για την έκδοσή του στην Γαλλία (15/11 στον Άρειο Πάγο). Tο αίτημα για έκδοση του Xασάν Mπιπέρ στην Tουρκία εκδικαζόταν την Παρασκευή 8/11 στον Άρειο Πάγο.