Για να εμβολιαστού οι κάτοικοι πρέπει να ταξιδέψουν στη Ρόδο!

της Κατερίνας Μάτσα

Το νησί της Καλύμνου βρίσκεται από το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου στο βαθύ κόκκινο, από άποψη επιδημιολογικού φορτίου. Στο νοσοκομείο Καλύμνου οι 10 κλίνες covid-19 είναι γεμάτες και καινούργιες δεν μπορούν να αναπτυχθούν, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Οι κάτοικοι του νησιού αισθάνονται ότι είναι καταδικασμένοι από την Πολιτεία να πεθάνουν στα σπίτια τους αβοήθητοι. Ο έπαρχος του νησιού έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας ζητώντας βοήθεια. Καμμία απάντηση δεν δόθηκε. Στην επιστολή αυτή ο έπαρχος ζητά να λειτουργήσει στο νησί τουλάχιστον ένα εμβολιαστικό κέντρο, για να γίνει ο εμβολιασμός στις ηλικίες 60-64 και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όμως με βάση τους σχεδιασμούς του υπουργείου, οι κάτοικοι της Καλύμνου πρέπει να ταξιδέψουν στη Ρόδο για να εμβολιασθούν! Στο μεταξύ, τα κρούσματα πληθαίνουν και η αγωνία μεγαλώνει. Επιτέλους, πόσα θύματα πρέπει να θρηνήσει το νησί για να δεήσουν οι αρμόδιοι να πάρουν μέτρα;

Aπό την απεργία των ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου

Το πρόβλημα της Καλύμνου αποκαλύπτει σε μικρογραφία το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή όλη η χώρα. Τα δημόσια νοσοκομεία είναι υπερπλήρη, υπάρχουν φοβερές ελλείψεις σε προσωπικό, το ΕΣΥ βρίσκεται σε καθεστώς κατάρρευσης, όμως, ο υπουργός δηλώνει χωρίς ίχνος ντροπής, ότι το ΕΣΥ είναι θωρακισμένο! Ο υπουργός είχε ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν νησιά ή απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές χωρίς κανένα εμβολιαστικό κέντρο ή μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα τα ελάχιστα, σε σχέση με τις ανάγκες, κέντρα υγείας! Υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις υγειονομικού προσωπικού και η κυβέρνηση αρνείται να τις καλύψει με μόνιμο προσωπικό !

Για να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ προχώρησαν σε μια ακόμη απεργία, στις 23/2. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να τα λύσει, δεν συζητά με απεργούς. Αφήνει, όμως τον κόσμο να πεθαίνει αβοήθητος. Είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για την υγεία του λαού.

Γι’ αυτό ακριβώς ο λαός μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς πρέπει να πάρει την υπόθεση της Υγείας στα χέρια του. Μόνον έτσι, ο λαός θα σώσει το λαό !

26-2-21

Φώτο: Θόδωρος Κουτσουμπός