Συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το πρωΐ της Πέμπτης 21 Μαΐου, παγκόσμια ημέρα πολιτισμού, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα Ακρόαμα “έκλεισαν” την ημέρα με δρώμενα, το βράδυ, στο Θησείο.

O κόσμος που περνούσε μοιράστηκε με τους καλλιτέχνες τη χαρά της καλλιτεχνικής δράσης με τη διάθεση του αγώνα. Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:

                                                                    
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, γιατί θέλουμε να ενώσουμε τις διεκδικήσεις μας με τις διεκδικήσεις όλου του κόσμου.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί μείναμε άνεργοι. Γιατί κι εσείς μείνατε άνεργοι. Γιατί δεν ξέρουμε πότε και με τι όρους θα γυρίσουμε στη δουλειά μας, όπως κι εσείς.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί είμαστε ένα κομμάτι δικό σας. Γιατί είστε ένα κομμάτι δικό μας. Γιατί μέσα από σας υπάρχουμε, δημιουργούμε, εμπνεόμαστε.

21 Μάη παγκόσμια ημέρα πολιτισμού.

Σήμερα για μια ακόμα φορά διεκδικούμε, να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης για όλους τους καλλιτέχνες, τους εργαζόμενους στο θέαμα ακρόαμα, καθώς οι περισσότεροι από μας δεν δικαιούνται κανενός είδους επίδομα.
Η πανδημία χτύπησε το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού αρκετά πριν τη λήψη των αναγκαίων μέτρων περιορισμού που επέβαλλε η Κυβέρνηση, κάνοντας δυσκολότερη την κατάσταση που επικρατούσε στο επάγγελμά μας.
Σ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης οι κυβερνήσεις βάζουν στη ζυγαριά την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας, με τα κέρδη των επενδυτικών τους προγραμμάτων. Η συντριπτική πλειονότητα, μένει χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης, όπως και το σύνολο των εργαζομένων.
Όμως, από την πρώτη στιγμή συνολικά οι καλλιτέχνες, συμβάλλαμε με την τέχνη μας και με όλες μας τις δυνάμεις να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας, να μείνει ο κόσμος αισιόδοξος και δημιουργικός.

Είμαστε όλοι πολιτισμός.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε πάλι εμείς τη δική τους κρίση.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, γιατί κανείς μας δεν πρέπει να βρεθεί μόνος το επόμενο διάστημα. Γιατί η δύναμή μας είναι στους αγώνες μας.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να υπερασπιστούμε την τέχνη μας. Την τέχνη σας. Τη ζωή μας.

Τα βήματά μας, βήματα των πολλών. Βήματα των χιλιάδων, Βήματα όσων έπεσαν. Βήματα όσων σηκώθηκαν. Βήματα όσων άκουσαν. Βήματα όσων φώναξαν.

Ενωνόμαστε με τους εργαζόμενους του κόσμου και όλοι μαζί προχωράμε μπροστά.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ ΑΚΡΟΑΜΑ
#mazi_dynatoi

Πηγή φωτογραφιών: από την σελίδα ΣΕΗ – HAU, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών – Hellenic Actors Union – του Aris Messinis