ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ - ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

 

Τη Δευτέρα 15 Μαϊου, τη στιγμή που 62 άοπλοι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές δολοφονούνταν από τον ισραηλινό στρατό και χιλιάδες τραυματίζονταν και ακρωτηριάζονταν, μια απίστευτα αποκρουστική τελετή πραγματοποιούνταν 50 χιλιόμετρα μακριά. Ο λόγος της τελετής; Το επίσημο άνοιγμα της πρεσβείας των Η.Π.Α. στη διαιρεμένη και κατεχόμενη πόλη της Ιερουσαλήμ.

Τα δυο γεγονότα, η σφαγή και η τελετή στην 70η επέτειο της «ανεξαρτησίας» του Ισραήλ παρουσιάστηκαν σε πολλά τηλεοπτικά δίκτυα ανά την υφήλιο ταυτόχρονα. Όποιος δεν είναι τυφλός μπορούσε να καταλάβει ότι το άνοιγμα της Αμερικάνικης πρεσβείας ήταν απροκάλυπτα μια δήλωση πολιτικής υποστήριξης τόσο για το Ισραήλ όσο και υπέρ της σφαγής που λάμβανε χώρα στο «φράχτη» που διαχωρίζει την πάμπτωχη, υπό πολιορκία, περιοχή της Γάζας από το Ισραήλ. Η μαζική δολοφονία των Παλαιστινίων προσφύγων που απαιτούν την επιστροφή στις εστίες τους από όπου εκδιώχθηκαν πριν από 70 χρόνια με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ είναι μια αποκρουστικά εγκληματική πράξη.

Αν η σφαγή των Παλαιστινίων προκαλεί συναισθήματα οργής και αγανάκτησης τότε η άλλη εικόνα, αυτή της πρεσβείας προκαλεί συναισθήματα αηδίας, τουλάχιστον! Γιατί; Μόνο η εικόνα ακροδεξιών Ισραηλινών και Αμερικανών πολιτικών, στρατιωτικών διοικητών και ηγετικών αντιδραστικών ραβίνων αρκεί γι’ αυτό.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τις προσωπικότητες που ήταν εκεί. Είδαμε αρχικά τον Άντελσον μεγιστάνα στα καζίνο του Λας Βέγκας, ο οποίος με τα εκατομμύριά του βοήθησε στην οικοδόμηση Σιωνιστικών εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη καθώς και στην προεδρική εκστρατεία του Τραμπ. Στη συνέχεια είχαμε τον Λίμπερμαν, τον πρώην γερουσιαστή των Δημοκρατικών που συνέταξε τη νομοθεσία του 1995 για τη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.  

Επίσης είχαμε και τον γερουσιαστή Σούμερ της Νέας Υόρκης που χαιρέτησε το άνοιγα της πρεσβείας ως «κάτι που αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό» προσθέτοντας ότι «χαιρετίζω τον Πρόεδρο Τραμπ που το έκανε». Επίσης τον ακροδεξιό βαπτιστή ιερέα Τζέφρες, «φίλο» των Ισραηλινών, που στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι «όλοι οι Εβραίοι θα καταλήξουν στην κόλαση» καθώς και ότι το Ισλάμ είναι «αίρεση από τα βάθη της κολάσεως». Παραδίπλα δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε και έναν άλλο φασίστα Ισραηλινό ραβίνο που κατ’ αυτόν οι μαύροι είναι «πίθηκοι». Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο επιφανής «Χριστιανός Σιωνιστής» Χάγκι, σύμφωνα με τον οποίο ο Χίτλερ ήταν ένας θεόσταλτος «κυνηγός», με σκοπό να εκπληρώσει τη βιβλική προφητεία και κυνηγώντας τους Εβραίους να τους… οδηγήσει στο Ισραήλ. Όταν έχεις τέτοιους «φίλους» τι να τους κάνεις τους εχθρούς. 

Ο Τραμπ εμφανίστηκε μέσω βίντεο αλλά την κύρια ομιλία την πραγματοποίησε ο γαμπρός του, Κούσνερ. Ο τελευταίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Υποστηρίζουμε το Ισραήλ επειδή πιστεύουμε στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία που πρέπει να υπερασπιστούμε και επειδή γνωρίζουμε ότι είναι το μόνο δίκαιο πράγμα που πρέπει να κάνουμε» καθώς και «Τι λαμπρή μέρα για το Ισραήλ… θυμηθείτε τη στιγμή! Γράφουμε ιστορία!… Είμαστε στην Ιερουσαλήμ και εδώ θα μείνουμε. Είμαστε εδώ στην Ιερουσαλήμ προστατευμένοι από το μεγάλο στρατό του Ισραήλ και οι γενναίοι στρατιώτες μας προστατεύουν τα σύνορα του Ισραήλ τη στιγμή που μιλάμε». Ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία λοιπόν εν μέσω της μαζικής δολοφονίας Παλαιστίνιων. Επίσης ο γαμπρός του Τραμπ δήλωσε ότι για τη γενοκτονία που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι φταίνε οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι καθώς «αυτοί που προκαλούν βία είναι μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης». Στο ίδιο πνεύμα μερικές μέρες αργότερα και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου μίλησε για τις «κυνικές ενέργειες» της Χαμάς.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Αρ. Μα.