Η κηδεία του επαναστάτη μουσικού Ibrahim Gökçek δέχτηκε επίθεση απο την αστυνομία! Η σορός του συντρόφου Ιμπραήμ κλάπηκε από την αστυνομία, ενώ συνελήφθησαν ο πατέρας του Ιμπραήμ, δικηγόροι, μέλη των Grup Yorum και άλλοι αγωνιστές.

Η φράση του ποιητή “νεκροὺς μᾶς φοβοῦνται πιὸ πολύ αποκτά το πλήρες νόημα της με τη συγκεκριμένη υπόθεση ύβρεως των ανθρωποφυλάκων εις βάρος του νεκρού επαναστάτη. Πήρε η αστυνομία το πτώμα του και δέχεται να το παραδώσει μόνο στο Kurtköy. Η πραγματοποίηση της κηδείας στον τόπο καταγωγής του νεκρού αποτελεί αντικείμενου διεκδίκησης.

Η κηδεία που είχε πάρει τον χαρακτήρα διαδήλωσης για τον μουσικό έγινε στόχος της αστυνομίας με χρήση δακρυγόνων πριν ακόμα ξεκινήσει η πομπή στην περιοχή Γκάζι της Ιστανμπούλ.

Βροχή χημικών και πλαστικών σφαιρών και αποκλεισμός της αστυνομίας στη γειτονιά με χρήση τεθωρακισμένων έχει στήσει ένα πρωτοφανές σκηνικό τρομοκρατίας από το πρωί της Παρασκευής 8 Μαΐου, ημέρα της κηδείας.

Ο μουσικός συγκλόνισε τον κόσμο με την περήφανη στάση και τον αγώνα του μέσα από την απεργία πείνας 323 ημερών και σήμερα νεκρός τρομάζει περισσότερο το καθεστώς του Ερντογάν.