Στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ: Όχι απολύσεις των συμβασιούχων

Στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Όχι απολύσεις των συμβασιούχων

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, βρισκόταν σε εξέλιξη η πανελλαδική στάση εργασίας, που είχε κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις 28 Δεκέμβρη με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Φυσικά, για άλλη μια φορά, απουσίαζε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, και έτσι δημιουργήθηκε ένταση από συνδικαλιστές και εργαζόμενους, που πραγματικά δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.
Ειδικότερα, η Ομοσπονδία ζητεί να καταβληθούν δεδουλευμένα και να μην απολυθούν όσοι εμπίπτουν στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θέτει το 24μηνο ως ανώτατο χρόνο υπηρεσίας των συμβασιούχων.
Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο, οι Δήμοι αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι καταφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή και τη μη απόλυσή τους.
Εδώ και χρόνια, οι Δήμοι-τοπικά κράτη, απασχολούν συμβασιούχους οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο καλύπτουν οργανικές θέσεις, αλλά όπως είχε αποδείξει και το εργατικό ατύχημα στο Δήμο Μεγαρέων, διατρέχουν και κινδύνους στην εργασία τους, ειδικά στην καθαριότητα.
Άμεση πρόσληψη, με μόνιμη δουλειά για όλους τους συμβασιούχους τώρα!