ΣΤΕΚΙ ΔΙΣΤΟΜΟ

37 αντιφασίστες για κακούργημα

συνέργεια EΛ.AΣ και Xρυσής Aυγής

Με 37 συλλήψεις αντιφασιστών από το αντιφασιστικό στέκι “Δίστομο” μπήκε ο νέος χρόνος.
Την Τετάρτη το βράδυ (7/1) η ΕΛ.ΑΣ οργάνωσε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με συμμετοχή δεκάδων αστυνομικών, στο κέντρο της Aθήνας, στα Προπύλαια, για να συλλάβει 37 αντιφασίστες συντρόφους που κολλούσαν αφίσες. Τους περικύκλωσαν και σε δημόσια θέα τούς έβγαλαν τα ρούχα με πρόσχημα τον “σωματικό έλεγχο” ενώ άλλοι αστυνομικοί τους φωτογράφιζαν!
Πιο συγκεκριμένα, ενώ αρχικά προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, μετά από μήνυση της ΧΑ αργά το βράδυ οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κατηγορία την “επίθεση στα γραφεία της ΧΑ” η οποία είχε προηγηθεί ορισμένες ώρες νωρίτερα. Εδώ εγείρεται ένα σοβαρό ερώτημα, πως η ΧΑ έμαθε τα ονόματα των συγκεκριμένων προσαχθέντων και τους μήνυσε την ώρα που αυτοί ήταν στη ΓΑΔΑ; Η απάντηση είναι προφανής, η ΕΛ.ΑΣ έδωσε τα ονόματά τους στη ΧΑ ώστε να στοχοποιηθούν – για άλλη μια φορά «κράτος και παρακράτος δουλεύουνε μαζί», όπως λέει γνωστό αντιφασιστικό σύνθημα.
Δυστυχώς η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Eνώ αρχικά οι κατηγορίες ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα, με αφορμή μια κουκούλα που βρέθηκε σε έναν σύντροφο οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε κακούργημα και για τους 37! Για να ανακεφαλαιώσουμε, 37 σύντροφοι που κολλούσαν αφίσες περικυκλώθηκαν από δεκάδες αστυνομικούς, ξεγυμνώθηκαν σε δημόσια θέα, κατηγορήθηκαν για επίθεση στα γραφεία της ΧΑ και με αφορμή μια κουκούλα κατηγορούνται για κακούργημα. Δέκα από αυτούς θα περάσουν από τον ανακριτή την Παρασκευή 9/1, άλλοι 10 το Σάββατο και οι υπόλοιποι τη Δευτέρα! O ανακριτής και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή δικάσιμη!

Αυτή η επίθεση είναι μια συνέχεια της δολοφονικής δράσης κράτους-παρακράτους ενάντια στο αντιφασιστικό κίνημα! Είναι μια τρανή απόδειξη του φόβου που έχει περιβάλλει τους κρατούντες μπροστά στον μάχιμο αντιφασισμό. Ειδικά σε μια στιγμή που οι φασίστες είναι απαραίτητοι από το σύστημα για να συντρίψουν το κίνημα. Είναι μια εκδήλωση της ασυδοσίας του “Κράτους έκτακτης ανάγκης”, όπου νόμοι “δημοκρατικά ψηφισμένοι” πετιούνται στα σκουπίδια για να στοχοποιηθούν οι αντιφασίστες.
Οι συλλήψεις αντιφασιστών δε μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν!

Φ.