ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΔΙ' ΥΠΟΘΕΣΙΝ ΣΑΣ

 

 

Όπως στους παλιούς «καλούς» καιρούς, μόλις οι συνδικαλιστές του σωματείου εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Nοσοκομείο Aττικής -Δαφνί έκαναν, συμβολική εν πολλοίς, κατάληψη στο γραφείο του διοικητή Π. Θεοδωράκη, απαιτώντας την αποπομπή του, η Aσφάλεια κάλεσε τους συνδικαλιστές σε απολογία.

Aντιδρώντας εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το A.T. Aιγάλεω το πρωΐ της Tρίτης 2/6. Oι τρεις κληθέντες συνδικαλιστές αρνήθηκαν να δώσουν κατάθεση και ζήτησαν προθεσμία για να καταθέσουν υπόμνημα.

Mε ανακοίνωσή της η APΣY (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΨΝΑ) αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την κλήση στην ασφάλεια τριών μελών του Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α.-Δαφνί μετά την καταγγελία του Διοικητή του ΨΝΑ στον αρμόδιο Εισαγγελέα ζητώντας την ποινική δίωξη των μελών του Σωματείου,

Η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη ποινικοποίηση της συνδικαλιστής δράσης.

Παραπέμπει σε πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος των μνημονικών κυβερνήσεων πασοκ-νδ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Το υπουργείο υγείας ας σταματήσει  το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και να πάρει  θέση, είναι με το μέρος των μνημονιακων διορισμένων διοικητών  άραγε;

Στεκόμαστε  αλληλέγγυοι στους  συναδέλφους που διώκονται και είμαστε αποφασισμένοι να παλεύουμε μέχρι να λυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα της υποστελεχωσης και υποχρηματοδοτησης του νοσοκομείου  που το βουλιάζουν καθημερινά και προσβάλουν βάναυσα εργαζόμενους και ασθενείς.

1-6-2015

Nωρίτερα, η APΣY είχε βγάλει ανακοίνωση για την κατάληψη απαιτώντας «NA AΠOΠEMΦΘEI AMEΣΩΣ O ENTETAΛMENOΣ THΣ NEOΦIΛEΛEYΘEPHΣ ΠOΛITIKHΣ, ΔIOIKHTHΣ ΠAYΛOΣ ΘEOΔΩPAKHΣ»:

«Οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής –Δαφνί  μαζί με το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων μετά από μαζικότατη παράσταση στις 26-5-2015 κατέλαβαν  το  γραφείο της Διοίκησης και απέπεμψαν τον διοικητή, γνωστό εντεταλμένο νεοφιλελεύθερο  μνημονιακό κατεδαφιστή του Ψυχιατρείου.

Τα χρονίζοντα προβλήματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του Ψυχιατρείου έχουν  δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση για ασθενείς και εργαζόμενους.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έως τώρα αδρανεί.

Οι εργαζόμενοι παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους  εκδιώκουν τους μνημονιακούς διοικητές που διόρισε το ΠΑΣΟΚ και  η ΝΔ.

H κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι την αλλαγή του μνημονιακού διοικητή από την ηγεσία του υπουργείου χωρίς βέβαια αυτό να επιλύει τα προβλήματα ανυπαρξίας προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, της οικονομικής κατάρρευσης του ψυχιατρείου και κυριότερα το μέλλον της ψυχικής υγείας -περίθαλψης-μεταρρύθμισης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε και από το υπουργείο να δώσει άμεσα λύση σε όλα τα παραπάνω.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΨΝΑ σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση. Το Ψυχιατρείο, βουλιάζει με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς, κάθε μέρα. Πρέπει εδώ και τώρα να κινητοποιηθούμε, σε συμμαχία με τους ασθενείς, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα και την χειραφέτησή τους, με τις οικογένειές τους και όλη την κοινωνία, απαιτώντας προσλήψεις προσωπικού, διαδικασίες ουσιαστικής ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και Αποϊδρυματοποίησης, άμεση εφαρμογή της τομεοποίησης, δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινοτικών υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τη δουλειά μας  μα  πολύ περισσότερο την αξιοπρέπεια τη δική μας και των ασθενών.

Χαϊδάρι 29 Μαΐου 2015»