ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΦΥΣΣΑ

Η καταγγελία της Μάγδας Φύσσα, της μητέρας του δολοφονημένου από τους ναζί 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, ενάντια στην καθυστέρηση στην εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, στρέφεται ενάντια στην Κυβέρνηση. Η επικίνδυνη και αντιδραστική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ζήτημα της δίκης της Χρυσής Αυγής, είναι δείκτης του ανίατου εκφυλισμού όλου του αστικού πολιτικού συστήματος.  

 Ένα χρόνο μετά την έναρξη της δίκης και σχεδόν τρία χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όλοι οι κατηγορούμενοι χιτλερικοί, του Ρουπακιά συμπεριλαμβανόμενου, έχουν αποφυλακιστεί ενώ η δίκη βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικά στάδια. Την παρέμβαση ενάντια στην μεθοδευμένη υποβάθμιση της υπόθεσης από την της Μάγδας Φύσσα στη συνέντευξη τύπου των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στην ΕΣΗΕΑ, ακολούθησε «πρωτοβουλία» του Τσίπρα για συνάντηση  του προέδρου της βουλής Βούτση και του Υπουργού Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλου μαζί της. Στη συνέχεια ακολούθησε η απόφαση για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών, με τον όρο βέβαια ότι οποιεσδήποτε «δυσχέρειες» δίνουν το δικαίωμα για εκ νέου επαναφορά της δίκης στο Κτήριο των Φυλακών του Κορυδαλλού ή αλλού.

Η συγκάλυψη της δολοφονικής δράσης των χρυσαυγίτικων συμμοριών στο πλαίσιο σχεδίων και αναγκών της αστικής κρατικής εξουσίας σε κρίση είναι γνωστή.  Οι υποθέσεις που εκδικάζονται στη δίκη είναι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 17 Σεπτέμβρη του 2013, οι επιθέσεις στους αιγύπτιους ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα (12 Ιούνη 2012 και 12 Σεπτέμβρη 2013) γεγονότα που εντάσσονταν στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της αντεπαναστατικής δράσης της Χ.Α, προκειμένου να ξεπληρώσει τον λογαριασμό στα αφεντικά της που την έσπρωξαν στο απαξιωμένο κοινοβούλιο τους εδραιώνοντας τις θέσεις της για την αντεπαναστατική της αποστολή.

Η γεμάτη αγωνία εκδήλωση της δυσπιστίας απέναντι στην Κυβέρνηση και το δικαστικό σύστημα, από την πλευρά της Μάγδας Φύσσα, δείχνει ότι το ποτήρι της οργής έχει πλέον ξεχειλίσει. Το δυναμικό της πάλης για τη διάλυσή των ναζιστών είναι καιρός να ενεργοποιηθεί σε όλη του την έκταση και ένταση, σαρώνοντας τους από το πρόσωπο της γης. Τα ζητήματα ταξικής αλληλεγγύης και κοινού αγώνα με τους πρόσφυγες είναι καθοριστικά στην πάλη για το τσάκισμα των ναζιστών και του παρακμασμένου καπιταλισμού των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των μνημονίων, με την μετατροπή του εξελισσόμενου ταξικού πολέμου σε κοινωνική επανάσταση για την εργατική εξουσία. Οι εργατικές οργανώσεις έχουν την κύρια ευθύνη στην ανάπτυξη του αγώνα με τις μεθόδους της εκπαίδευσης και του εξοπλισμού του προλεταριάτου, μέσα όσο και κυρίως έξω από τις δικαστικές αίθουσες της δίκης της Χ.Α, στους δρόμους της επανάστασης στην Ελλάδα και διεθνώς.  

Ερνέστος Αγγελής