ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας

Τώρα είναι η ώρα! Να ρίξουμε αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας – την κυβέρνηση των υπαλλήλων της Τρόικας των  διεθνών τοκογλύφων.
Η απόφαση των καθηγητών με πρωτοφανή  ποσοστά πάνω από 90% -με 72 ΕΛΜΕ υπέρ, σε σύνολο 85, 7 λευκό και 6 υπέρ της 48ωρης- να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας με τη μορφή 5θήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών, δεν αντανακλά μόνο την οργή του κλάδου των εκπαιδευτικών για τις διαθεσιμότητες, απολύσεις και υποχρεωτικές μετατάξεις. Εκφράζει πάν’ απ’ όλα την αγωνία τους για τη διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τα κυβερνητικά μέτρα. Η δημόσια παιδεία, όπως κι η δημόσια υγεία, οδηγούνται στον προκρούστη του ΔΝΤ και σφαγιάζονται. Δεν περικόπτονται απλά μισθοί, συντάξεις, θέσεις εργασίας. Καταστρέφονται ανθρώπινες ζωές, χιλιάδες παιδιά πετιούνται έξω από το σχολείο.
Τώρα είναι η ώρα. Ο αγώνας των  καθηγητών ανοίγει έναν δρόμο για όλους. Για τους δασκάλους (που πρέπει να αποτινάξουν τη μέγγενη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας), τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους εργάτες των εργοστασίων που κλείνουν, τους ανέργους, τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μπορούμε τώρα να ανατρέψουμε τους τροικανούς και τα μνημόνιά τους. Mαθητές, γονείς, αλληλέγγυοι, όλοι στα  σχολεία να υπερασπίσουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών. Οι ομοσπονδίες, που στο πρόσφατο παρελθόν  έδωσαν αγώνες κι αντιμετωπίστηκαν με καταστολή, πρέπει να κηρύξουν άμεσα απεργίες διαρκείας. Όχι μονοήμερες ή διήμερες «τουφεκιές». Επιτροπές αγώνα, συνελεύσεις και συντονισμός με τους καθηγητές. ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ MEXPI TH NIKH.
Όλοι στη μεγάλη διαδήλωση την Δευτέρα 16/9, 12 μ.μ. στα Προπύλαια.

τεύχος#555# Σάββατο 14 Σεπτεμβίου 2013