Με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων καλεί το λαό να ταχθεί στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που δεν δίνουν μάχη με τον κορονοϊό αλλά και με την αναλγησία της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση επισημαίνει:

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ
(Εξαρχείων, Ν. Σμύρνης, Ιλίου, Αγ. Νεκταρίου Βόλο )

Η πανδημία καλπάζει, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν κάτω από το βάρος της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης, των τεράστιων λειτουργικών προβλημάτων τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιστή στις αρχές του νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικοποιήσεων, έχει εγκαταλείψει το δημόσιο σύστημα υγείας στην τύχη του. Αρνείται να διορίσει γιατρούς και νοσηλευτές – ενώ διορίζει αστυνομικούς-, αρνείται να επιτάξει ουσιαστικά τον ιδιωτικό τομέα, μετατρέπει όλα τα νοσοκομεία σε μονοθεματικά για κορονοϊό, καταδικάζοντας όλους τους πάσχοντες από άλλα νοσήματα και αυξάνοντας τη θνησιμότητα του πληθυσμού.

Προκαλεί το δημόσιο αίσθημα με το αλαλούμ των εμβολιασμών, τους οποίους αναθέτει όχι στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που εξάγγειλε στην αρχή, αλλά στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στα νοσοκομεία, μπλοκάροντας κάθε άλλη λειτουργία τους. Ιδιαίτερα μετά το φιάσκο των εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση-άθλιο διαχειριστή της πανδημίας και όμηρο των φαρμακευτικών εταιρειών- τα εμβόλια έρχονται με το σταγονόμετρο και η τόσο αναγκαία ανοσία του πληθυσμού αναβάλλεται επ’ αόριστον.

Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Πρωτοβάθμια φροντίδα δεν υπάρχει. Οι άνθρωποι πεθαίνουν κατά δεκάδες καθημερινά. Οι υγειονομικοί προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους και με πνεύμα αυτοθυσίας να σώσουν ζωές, ενώ κυβέρνηση και Κράτος όχι μόνο δεν τους στηρίζουν αλλά και τους θέτουν σε διωγμό ή και τους απολύουν.

Η κυβέρνηση, δεμένη με τους ιδιώτες εκμεταλλευτές της υγείας κι ανίκανη να διαχειριστεί πανδημία, καταφεύγει στη γνωστή τακτική της αστυνομικής καταστολής ενάντια στους υγειονομικούς που αντιστέκονται, που σέβονται τους ασθενείς, που αγωνίζονται με αξιοπρέπεια για ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ, ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Η κατάσταση επιδεινώνεται γοργά. Η κοινωνική οργή φουντώνει. Δεν θα αργήσει να ξεσπάσει.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ- ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ, Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ !

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

3-1-21