ΣΒΕΟΔ: ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΑΠΡΙΛΗ

 

Με σύνθημα: «στις 11 Απρίλη απεργία
Κούριερ – ντελίβερι – εξωτερικοί

… δεν βάζουμε κουτί» έχει ξεκινήσει η καμπάνια της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου για την απεργία στις 11 Aπρίλη.
Άμεσες απαιτήσεις των ντελιβεράδων είναι το μηχανάκι της δουλειάς και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας να βαραίνουν τον εργοδότη και η αναγνώριση της ενιαίας ειδικότητας για την απόκτηση ενσήμων Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Σημειώνουμε ότι ο κλάδος των εργατών με δίκυκλο έχει την δική του ιδιαιτερότητα να έχει ρεκόρ σε τραυματισμούς και θανάτους, όπως και στην καταπάτηση των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων από τους εργοδότες- αφεντικά.
Θα πρεπει επίσης να αναφέρουμε ότι η κίνησή μας να απεμπλακούμε από τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό πέρα από την λυσσώδη αντίδραση της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής συνάντησε από την αρχή την άρνηση των γραφειοκρατικών ρεφορμιστικών ηγεσιών της εργατικής τάξης και την προσπάθειά τους να μας συκοφαντήσουν και να μας διαλύσουν. Συναντήσαμε την εχθρότητα τόσο των καθεστωτικών κομμάτων μη εξαιρουμένης και της υποτιθέμενης άκρας αριστεράς… Αλλά σε αυτά θα επανέλθουμε σε επόμενο άρθρο μας για την απεργία της ΣΒΕΟΔ …
στο ρελαντί συντροφοι!

Kυριάκος Mουτίδης