Στάση Εργασίας και Μοτοπορεία

Σάββατο 24 Απρίλη

Συγκέντρωση στις 14:00 στο Πεδίον του Άρεως

To μεσημέρι του Σαββάτου 24 Απρίλη οι ταχυδιανομείς / ντελιβεράδες – ταχυμεταφορείς / κούριερ – υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών κατεβαίνουν σε στάση εργασίας και μοτοπορεία. Τα κοινώς λεγόμενα «παιδιά με τα παπιά», οι εργαζόμενοι που στις πρώτες φάσεις της πανδημίας «κέρδισαν» και τα (υποκριτικά θα λέγαμε εμείς) ευχαριστήρια του πρωθυπουργού για τη συνεισφορά τους στην κοινωνία, οι εργαζόμενοι που έχουν πλέον «κατακτήσει» τη θλιβερή πρωτιά στα εργατικά ατυχήματα, συχνά θανατηφόρα, ένας κλάδος που στις σύγχρονες συνθήκες εργασίας παίζει κομβικό ρόλο στην αλυσίδα της καπιταλιστικής παραγωγής και διανομής παντός είδους εμπορευμάτων, κατεβαίνουν σε 4ωρη στάση εργασία από 14:00 έως 18:00 διεκδικώντας κάτι πολύ προφανές και δίκαιο – που όμως δεν ικανοποιείται: την ένταξη του επαγγέλματος στα Βαρέα Ανθυγιεινά.

Έως τις 30 Απριλίου 2021 η εξεταστική επιτροπή της Βουλής θα καταθέσει τη λίστα με τα επαγγέλματα που πληρούν τις προδιαγραφές ώστε να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά.
Το σωματείο (συνέλευση) Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου με προτάσεις που έχει καταθέσει –και τις οποίες έχει υποστηρίξει με ιατρικά και νομικά επιχειρήματα αλλά και με εντυπωσιακές μοτοπορείες εκατοντάδων, ίσως και χιλιάδων μοτοσικλετιστών- ζητά την ένταξη του επαγγέλματός τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Όλοι και όλες εμείς που εργαζόμαστε στο δρόμο, οι ταχυμεταφορείς (courier), ταχυδιανομείς (delivery) και υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών με δίκυκλο, δουλεύουμε οδηγώντας καθημερινά σε κακοφτιαγμένους δρόμους, δεχόμενοι/ες συνεχόμενους κραδασμούς στο σώμα μας, πολύ συχνά κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, μέσα στο άγχος και το καυσαέριο.
Η πολύωρη καθημερινή οδήγηση, μας επιβαρύνει με πλήθος μυοσκελετικών, καρδιακές παθήσεις και αναπνευστικά προβλήματα και δυστυχώς το επάγγελμά μας βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνα που μετρούν αμέτρητα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα.».