ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της πρωτοβουλίας ΑΚΑΕ: Κυριακή 24/5

 
Κάλεσμα Ανοιχτής Συνέλευσης 
της πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

Κυριακή 24/5  11πμ- 2μμ 

στην αίθουσα του ΤΕΕ Νίκης 4 (1ος όροφος) Σύνταγμα

Καλούμε κάθε εργάτρια/τη, εργαζόμενο και άνεργο, κάθε νέο και νέα, κάθε μια/έναν που συμμετέχει και στηρίζει αυτοδιαχειριζόμενες μορφές οργάνωσης (Κοινωνικά Ιατρεία, Συνελεύσεις Γειτονιών, Συλλογικές Κουζίνες κ.α) να πάρει μέρος στην Ανοιχτή Συνέλευση της πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, να συζητήσουμε και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες δράσεις ενάντια στην ανεργία την υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων, την καταστροφή της υγείας και παιδείας, των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους και τα εγκλήματα των αφεντικών (αυτά που ονομάζουν εργατικά ατυχήματα).


Η πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών παλεύει και είναι ανεξάρτητη από τα αφεντικά, το κράτος και την γραφειοκρατία θέλοντας να ενώσει τα διάφορα τμήματα της εργατικής τάξης, εργαζόμενους και ανεργους, αυτούς που καταστρέφονται από την καπιταλιστική κρίση, τους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στην καταστροφή της υγείας, τους νεολαίους και τους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στην καταστροφή της παιδείας, όλους όσους ο καπιταλισμός θεωρεί ότι δεν μπορούν να έχουν κανένα μέλλον, σε κοινό αγώνα για το δικαίωμα στην ζωή και στο μέλλον παλεύοντας μέχρι τέλος για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά την ανεργία, την καταστροφή, την πείνα και εξαθλίωση για εκκατομύρια.


Στην Συνέλευση και την συζήτηση πρέπει να έρθουν οι εμπειρίες από τους αγώνες της εργατικής τάξης την τελευταία περίοδο, ιδιαίτερα από το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης  και την νίκη των καθαριστριών, των διαθεσίμων καθηγητών και των σχολικών φυλάκων. Μια νίκη, η οποία δεν χαρίστηκε από κανένα, και έγινε δυνατή μόνο με τον ανειρήνευτο αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση, την αστυνομία, την δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ αλλά και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Την ίδια στιγμή πρέπει να δούμε και να απαντήσουμε στις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ενσωματώσει όλες τις μορφές αυτοοργανωσης μετατρέπωντας τες σε ακίνδυνες για το σύστημα οργανώσεις.

Στηριζόμενη στις εμπειρίες του αγώνα μπορούμε να δούμε την συνέχεια του και να οργανώσουμε τις αναγκαίες δράσης μας για την επόμενη περίοδο.


Η παρουσία και η συμμετοχή κάθε μιας/ενός στην Συνέλευση έχει αποφασιστική σημασία για το μέλλον της πάλης του καθενός αλλά και ολόκληρης της εργατικής τάξης.