Κλιμάκωση του αγώνα και την συνολική ανατροπή του νομοσχεδίου

Με ανακοίνωσή της η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών καταγγέλλει την απεργοσπαστίκή στάση της ΓΣΕΕ και καλεί το σωματείο του κλάδου, το ΣΕΗ να μην ακυρώσει την απεργία της 3ης Ιουνίου αλλά αντίθετα, να κλιμακώσει τον αγώνα. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών καταγγέλλει την απεργοσπαστική στάση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την ακύρωση της απεργίας στις 3 Ιουνίου απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

🔺Εμείς, οι εργαζόμενοι/ες στο χώρο της τέχνης, αυτές/αυτοί που ζούμε εδώ κι ένα χρόνο με επιδόματα, που η απλήρωτη εργασία, το κλίμα της επαγγελματικής αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, του ανταγωνισμού είναι παγιωμένες συνθήκες. Εμείς που αναγνωρίζουμε στο νέο νομοσχέδιο του Χατζηδάκη την δυστοπία του μέλλοντος, που βλέπουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα να καταστρατηγούνται ένα προς ένα, που αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε την πιο σκληρή, επικίνδυνη νεοφιλελεύθερη επίθεση σε κάθε επίπεδο. Εμείς λοιπόν δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε την στάση του εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΓΣΣΕ και να διαχωρίσουμε τη θέση μας από κάθε λογική αναβολής του εργατικού αγώνα.

🔺Απέναντι στη στρατηγική επίθεση αυτής της πολιτικής, η ΓΣΕΕ, έρχεται από τα πάνω να ακυρώσει την ήδη αποφασισμένη απεργία από την ΑΔΕΔΥ, δεκάδες εργατικά κέντρα, σωματεία και ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Αντ’ αυτού καλεί σε απεργία στις 10 Ιούνη με αίτημα να αποσυρθούν οι «επίμαχες διατάξεις» και όχι ολόκληρο το νομοσχέδιο. Με άλλα λόγια έρχεται να δηλώσει την εργοδοτική της φύση και να λειτουργήσει υπέρ της κυβέρνησης και των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ ακύρωσαν τις απεργιακές αποφάσεις τους ενώ και το ΠΑΜΕ συμφώνησε για την ακύρωση και μετατόπιση της απεργίας.

🔺Αυτοί μιλάνε για καλύτερο συντονισμό και προετοιμασία. Εμείς στα λόγια τους αναγνωρίζουμε την αναβλητικότητα, την αποκλιμάκωση. Αναγνωρίζουμε την βαθιά γραφειοκρατία και την υποταγμένη ηγεσία.

Σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, με πραξικοπηματικό τρόπο, ο αστικοποιημένος συνδικαλισμός καταργεί το ρόλο των σωματείων και δημιουργεί κλίμα ήττας και ματαιότητας.

❗Εμείς μπροστά σε όλα αυτά απαντάμε ρηξιακά, ανατρεπτικά, αντικαπιταλιστικά από την πλευρά των πιο ταξικών κομματιών του εργατικού κινήματος.

❗Θεωρούμε πως ο αγώνας για τις ζωές μας είναι πρώτα και κύρια αγώνας δικός μας και έχουμε εμείς τον τελευταίο λόγο.

❗Υπάρχει άλλος δρόμος για το εργατικό κίνημα. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε πως η εργατική τάξη στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει συνομοσπονδία και πως πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια. Αρκεί να δούμε πως οι απεργίες δεν γίνονται όταν θέλουν οι παρατάξεις της ήττας. Οι απεργίες γίνονται και χωρίς αυτές.

👉Καλούμε το Σωματείο να μην ακυρώσει την προγραμματισμένη απεργία στις 3 του Ιούνη, να πάρει αγωνιστική απόφαση και να καλέσει το κλάδο σε κινητοποίηση με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα και την συνολική ανατροπή του νομοσχεδίου.

👉Καλούμε την Πέμπτη 3 Ιουνίου 13:00 στα Προπύλαια

Οφείλουμε να αντισταθούμε καθολικά!

Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών

2-6-2021