ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΕΚ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

 

Το ΕΕΚ ανακοινώνει την εκλογική συνεργασία και κοινή κάθοδο με συντρόφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις τοπικές εκλογές του δήμου Πύργου.
Επειτα από ένα ειλικρινή και συντροφικό διάλογο επήλθε η απαιτούμενη πολιτική συμφωνία σε βασικά ζητήματα που αφορούν την πάλη μας σε τοπικά θέματα αλλά και στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής μας δράσης.
Οι εκλογές για τον Δήμο Πύργου γίνονται μέσα σε συνθήκες φτώχειας, ανεργίας, καταστροφής των φτωχών αγροτών και των εργατών της πόλης. Το κεντρικό κράτος σε αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς άρχοντες, καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό καταργώντας την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, αποσυνθέτει τις δομές της παιδείας με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, απολύει φτωχούς εργαζόμενους στο όνομα της εκπλήρωσης των μνημονιακών υποχρεώσεων και ετοιμάζει για εμάς μια κοινωνία γεμάτη κοινωνικά συντρίμια και «σκουπίδια».
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες κοινωνικού κανιβαλισμού που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, με το ρατσισμό, το φασισμό, την εξατομίκευση και το φόβο να αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία της πολιτικής του κράτους και του κεφαλαίου θέλοντας να μας κάνουν άβουλους και παθητικούς, καλούμαστε όλοι μαζί οι κοινωνικά «εκμηδενισμένοι» να οργανωθούμε και να τους ανατρέψουμε
Όλους αυτούς που εμφανίζονται τώρα ως δήθεν ανεξάρτητοι και που λεν τάχα πως μοναδικό τους κίνητρο που κατεβαίνουν υποψήφιοι είναι γιατί έχουν όρεξη να «προσφέρουν» και γιατί αγαπάνε τη πόλη του Πύργου. Είναι οι ίδιοι που όλα τα προηγούμενα χρόνια συμετείχαν ενεργά στην άσκηση της εξουσίας και στην εφαρμογή όλων των πολιτικών που διαμόρφωσαν τις κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε τώρα. Η δημοτική μας κίνηση δεν έχει σκοπό να λάβει μέρος σε αυτό το εκλογικό πανηγύρι που προσπαθούν να στήσουν όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες «σωτήρες» του τόπου.
Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε οφείλεται στην χρεοκοπία του καπιταλισμού. Έκφραση αυτής της κρίσης είναι και οι πολιτικές που εφαρμόζουν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η τρόικα και η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και οι τοπικοί δημοτικοί υπάλληλοί τους. Σκοπός μας είναι να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία που για τους καπιτα-ληστές θεωρείται χαμένη γενιά, όλοι οι κοινωνικά κατεστραμένοι, οι φτωχοί αγρότες, όλοι μαζί να παλέψουμε για ένα επαναστατικό-αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα για να ανατρέψουμε αυτούς που καταστρέφουν τη ζωή μας. Να δημιουργήσουμε ένα κίνημα ανατροπής βασισμένο σε μορφές αυτο-οργάνωσης της κοινωνίας, μέσα από τις οποίες θα παίρνουμε αποφάσεις για τα ζητήματα που μας απασχολούν, οι οποίες θα έχουν δεσμευτικό χαραχτήρα για τους αντιπροσώπους μας στο Δήμο. Όσον αφορά τους αντιπροσώπους δεν θα πρέπει να είναι μόνιμοι αλλά ανακλητοί ούτως ώστε να μην γίνονται μαριονέτες των κομματικών συμφερόντων.
Μπότσας Βασίλης
υποψήφιος με την
ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ
ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ