Δευτέρα 17/10 διαμαρτυρία στην Ισραηλινή Πρεσβεία!

Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση οργάνωσης της αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό αποτέλεσε η πρωτοβουλία 6 Σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 13/9 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Τα σωματεία που πήραν την σημαντική αυτή πρωτοβουλία είναι: η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου και Φυλής «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου», Σύλλογος εργαζομένων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ). Παρών ο Μιχιάρ Εκτάμι,  Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινίων εργαζομένων.

Ο Μιχιάρ Εκτάμι στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα παλαιστινιακά εδάφη. Κατήγγειλε την εγκληματική πολιτική του κράτους του Ισραήλ, με την οποία καθημερινά οι δυνάμεις καταστολής του οργανώνουν επιθέσεις σε ειρηνικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις του παλαιστινιακού λαού.

Ο ηρωικός παλαιστινιακός λαός δεν υποτάσσεται στις κατοχικές Ισραηλινές δυνάμεις, αντιστέκεται, παλεύει και διεκδικεί το αναφαίρετο δικαίωμα του για μια ειρηνική ζωή στη δική του γη!

Το καθημερινό πογκρόμ της βίας, τρομοκρατίας και των επιθέσεων έχει ως αποτέλεσμα την δολοφονία Παλαιστινίων και ταυτόχρονα το Ισραήλ συνεχίζει εποικισμό στα παλαιστινιακά εδάφη ξεριζώνοντας από τον τόπο τους τις οικογένειες των Παλαιστινίων.

Ο ίδιος επίσης κατήγγειλε την στήριξη που προσφέρουν στο κράτος–δολοφόνο οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν οικονομικά – πολιτικά και εξοπλίζουν το αντιδραστικό καθεστώς του Ισραήλ και με τον τρόπο αυτό νομιμοποιούν τα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά από τις κατοχικές δυνάμεις.

Επίσης κατήγγειλε την περικύκλωση και τον αποκλεισμό στις περιοχές Shuafat – Nablus – Jenin  που έχουν κάνει οι κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ από τις 8/10 με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι να μην έχουν στοιχειώδη πρόσβαση στις δομές υγείας, παιδείας, ακόμη και στα απαραίτητα είδη διατροφής!

Κλείνοντας εξέφρασε την εκτίμηση του στο λαό και στους εργαζόμενους της χώρας μας που σταθερά βρίσκονται στο πλάι του Παλαιστινιακού λαού στον δίκαιο αγώνα του.

Στην συζήτηση που ακολούθησε οι εκπρόσωποι Σωματείων συλλογικοτήτων και συνδικαλιστές που πήραν τον λόγο εξέφρασαν καθολικά την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, κατήγγειλαν την επιχείρηση εθνοκάθαρσης που οργανώνει το σιωνιστικό και αντιδραστικό καθεστώς του Ισραήλ, το πογκρόμ των δολοφονιών, των συλλήψεων και των φυλακίσεων, τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τους αποκλεισμούς πόλεων και περιοχών σε αντίποινα για την δράση Παλαιστινίων της αντίστασης.

Αποδοκίμασαν τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που προσφέρουν στήριξη και βοήθεια στο Ισραήλ και εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεση των εργαζομένων και του λαού μας για την πολιτική των αστικών πολιτικών δυνάμεων και κυβερνήσεων της χώρας μας που αναβαθμίζουν τις οικονομικές- πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ.

Υπογράμμισαν την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκαν τα παρακάτω βήματα:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στις 17/10 και ώρα 14:00 στην Πρεσβεία του Ισραήλ και επίδοση σχετικού ψηφίσματος.
  • Προσυγκέντρωση για την αντιπροσωπεία στο βενζινάδικο της Shell (Κατεχάκη 75, Αθήνα)
  • Πραγματοποίηση νέας σύσκεψης στις 11 Νοέμβρη στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε (Νίκης 4, Αθήνα) και ώρα 5.00 μ.μ

Georges Abdallah

Στην εκδήλωση τέθηκε επίσης το ζήτημα της αλληλεγγύης στον Τζορτζ Αμπτάλλα, Λιβανέζο κομμουνιστή αγωνιστή υπέρ της Παλαιστίνης που κρατείται στις φυλακές της Γαλλίας επί 38 χρόνια. Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., οργανώσεις και πρωτοβουλίες της αριστεράς οργανώνουν διαμαρτυρία έξω από τη Γαλλική πρεσβεία (αρχή Βασ. Σοφίας).