ΣΥΣΚΕΨΗ της Πρωτοβουλίας για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών

ΣΥΣΚΕΨΗ

της Πρωτοβουλίας για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών

 

Με απύθμενο θράσος, με απίστευτη αναίδεια και αλαζονεία οι δυνάμεις καταστολής που ευθύνονταν για την άγρια κακοποίηση δεκάδων καθαριστριών και αλληλέγγυων στον εμβληματικό αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις που επέβαλε η τρόικα μηνύουν τις καθαρίστριες και τις σέρνουν ξανά στις αίθουσες των δικαστηρίων.

 

Με επικεφαλής τον διαβόητο πια αστυνομικό των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδη συνεπικουρούμενο από άλλους συναδέλφους του που έδρασαν εκείνη την περίοδο σαν η “σιδερένια φτέρνα” της τρόικας, καταστέλλοντας αγώνες, χτυπώντας αλύπητα, σακατεύοντας, και συλλαμβάνοντας αδιάκριτα καθαρίστριες και αλληλέγγυους.

 

Οι αλλεπάλληλες διώξεις των καθαριστριών με εξόφθαλμα ψέμματα και άθλια  δικονομικά τεχνάσματα δεν οφείλονται μόνο στην αμετροέπεια ενός αστυνομικού που έγινε συνώνυμο της της θρασυδειλίας και η συμπεριφορά του αποτέλεσε αιτία σκωπτικών συνθημάτων. Δεν οφείλονται οι διώξεις αυτές μόνο στην ταξική τύφλωση της τρόικας και την εκδικητικότητα επειδή  ηττήθηκε από τις καθαρίστριες αλλά στοχεύουν στο να εμπεδωθεί ο φόβος σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης. Οι διώξεις αυτές όπως και οι διώξεις των εργαζόμενων στο ΕΚΠΑ που σύρονται στα δικαστήρια γιατί αντιστάθηκαν στην αυθαιρεσία του Φορτσάκη που κλείδωνε τους εργαζόμενους (!) έχουν τον ίδιο σκοπό: να αποτρέψουν τους αγώνες αποθαρρύνοντας τους πρωτοπόρους.

 

Ο αγώνας όμως των καθαριστριών ενάντια στην τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που έκανε παγκόσμια γνωστούς τους αγώνες των εργαζόμενων στην Ελλάδα των μνημονίων, για ζωή και αξιοπρέπεια, είναι μισητός από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ γιατί φάνηκε πως δεν μπορούν να κάμψουν την αντίσταση της εργατικής τάξης:

  • απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να παλεύουν και να νικάν όταν έχουν το λαό αλληλέγγυο στο πλευρό τους.
  • εξευτέλισε την τρόικα και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν δουλικά.

 

Γι αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θέλοντας σήμερα να παραδώσει την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους σιδηροδέσμιους ώστε απρόσκοπτα να απαλλοτριωθούν σπίτια εισοδήματα και δικαιώματα, δίπλα στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας θωρακίζεται με δικαστικές διώξεις και τρομοκρατία κατά όσων σήκωσαν κεφάλι.

Μπροστά στη δίκη των καθαριστριών που θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου, καλούμε σε σύσκεψη τους εργαζόμενους και τους άνεργους, όλες τις εργατικές συλλογικότητες, τα συνδικάτα, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, να συζητήσουμε την οργάνωση της αλληλεγγύης στη δίκη των αγωνιζόμενων εργατριών.

 

Απαιτούμε:

  • Να αθωωθούν οι καθαρίστριες και να πάψει κάθε δίωξη.
  • Την παραδειγματική τιμωρία του άνδρα των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.
  • Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ)