Tραμπουκισμοί από το «Κόμμα - Δεν Πληρώνω»

Tραμπουκισμοί από το «Κόμμα – Δεν Πληρώνω»

Η πολιτική ομάδα του νέου κόμματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», με το απόβαρο ελάχιστων τραμπούκων, ανέλαβε για δεύτερη φορά (για άλλους τρίτη) να καθαρίσει «τα πολιτικά παράσιτα» της Συντονιστικής Επιτροπής Β.Α. Αττικής κατά των διοδίων, τα οποία θέλησαν να μοιράσουν την 1/6 προκήρυξη (http://diodiastop.blogspot.gr/ ) στα διόδια των Αφιδνών για το θέμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου με την επισήμανση-καταδίκη της καπηλείας ενός μαζικού τίτλου (κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) και τη κάθοδο μιας ολιγομελούς ομάδας στις εκλογές με τον ομώνυμο τίτλο. 

Μετά τη βίαιη επίθεση και τους αντίστοιχους ξυλοδαρμούς τον Σεπτέμβριο 2011 στη τοπική συνέλευση Δαφνίου, τη διάλυσή της και το χτύπημα μελών του κινήματος που ανήκουν στο ΕΕΚ, μαζί με το πραξικόπημα στη ΔΕΘ 2011, οδήγησαν το σύνολο των μελών του ΕΕΚ να διαχωρίσουν τη θέση τους από πρακτικές ξένες προς το ΕΕΚ και τη πάλη του μέσα στα κινήματα. Όσα μέλη του ΕΕΚ δεν διαχώρισαν τη θέση τους από τους υπονομευτές του κινήματος και το κόμματος, διαγράφηκαν άμεσα από το κόμμα. Το σύνολο των μελών του κόμματος που εμπλεκόταν στο κίνημα των διοδίων, σχεδόν σε όλες τις επιτροπές, συντάχτηκε με την κομματική απόφαση. Η ολιγομελής ομάδα, η γνωστή οικογένεια ¨Παπαδοπούλου¨, με σχεδόν συνωμοτικό τρόπο, αλλά ανοιχτά και ξεκάθαρα στις ανακοινώσεις της μετατοπίστηκε όλο και πιο δεξιά, καλύπτοντας τη δεξιά της στροφή με επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους, επαφές με συνδικαλιστές και λαϊκές συνελεύσεις που γεννήθηκαν μετά το κίνημα των πλατειών, απαιτώντας την ηγεμονία παντού!!

Τα μέλη του ΕΕΚ συνέχισαν και συνεχίζουν τη πάλη μέσα στο κίνημα, μετά την υπέρβαση του κινήματος κατά των διοδίων, και ιδιαίτερα στις λαϊκές συνελεύσεις. 

Όπως είχαμε προειδοποιήσει η πολιτική ομάδα, που κατοχύρωσε τα σήματα του κινήματος, έχει διολισθήσει όχι απλά σε μια δεξιά πολιτική για να «ξεβρωμίσει ο τόπος» από τα μιάσματα του ΕΕΚ, των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά κάθε οργανωμένου και πολιτικοποιημένου αγωνιστή. […] 

Παρά τις υπαρκτές διαφωνίες μας με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ΒΑ Αττικής και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις μεθόδους πάλης μέσα στα κινήματα, τις οποίες παλεύουμε πολιτικά, οι τραμπούκοι δεν χωράνε σε καμιά περίπτωση μέσα στο κίνημα. 

Γι αυτό πρέπει «αμεσοδημοκρατικά», να αποκλειστούν από όλες τις κινηματικές διαδικασίες και την επαφή τους με το εργατικό κίνημα.

3/6/2012

Γιάννης Χατζηγιάννης

Μέλος της Ανοικτής Συνέλευσης Μαγνησίας & μέλος του ΕΕΚ

 

ΑΛ.ΑΝΥ.Α

Τους τραμπουκισμούς κατά μελών των «επιτροπών και φορέων B.A. Aττικής» καταγγέλλει το κίνημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α. H ανακοίνωσή τους λέει:

«Σύμφωνα με καταγγελία των επιτροπών κατοίκων και φορέων ΒΑ Αττικής, σήμερα το πρωΐ στα διόδια των Αφιδνών, μήλη των επιτροπών που μοίραζαν φυλλάδια, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από μέλη του κόμματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- oxidiodia.gr. 

Εμείς, το κίνημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α, ως ένα κίνημα αλληλεγγύης, ανυπακοής και ανατροπής, που ιδρύθηκε με σκοπό να υπερασπίζεται τα κοινωνικά δικαιώματα των συμπολιτών μας, θεωρούμε ότι μέσα στα κοινωνικά δικαιώματα, είναι και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών, συμπερασμάτων και αντιρρήσεων….. 

Θεωρούμε υποχρέωση μας να καταδικάσουμε την παραπάνω ενέργεια και να πάρουμε θέση για το παραπάνω συμβάν, και καλούμε τα μέλη του κόμματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που προκάλεσαν τα σημερινά επεισόδια, όπως και κάθε υπεύθυνο για την παραπάνω πράξη, να πάρουν θέση για τις συγκεκριμένες καταγγελίες, και να ξεκαθαρίσουν τη θέση του κόμματος τους. 

Εμείς σαν κίνημα θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση, πράξεις βίας και τραμπουκισμοί, δεν έχουν θέση ανάμεσα σε αγωνιστές που ”μάχονται” για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. […]

Συντονιστική επιτροπή κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α

 

Νέα Προοπτική τεύχος #528# Σάββατο 9 Ιουνίου 2012