ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ

NIKH ΣTON AΓΩNA TΩN ΦYΛAKIΣMENΩN AΠEPΓΩN ΠEINAΣ

Έχοντας ξεπεράσει τις τέσσερις βδομάδες απεργίας πείνας (ξεκίνησαν στις 2/3/2015), η ζωή των πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές αγγίζει τα όρια της ανεπίστρεπτης βλάβης που μπορεί να απειλήσει και την ίδια τους τη ζωή.

Tο υπουργείο Δικαιοσύνης, όμως, προχωράει βραδύτερα κι απ’ τους ρυθμούς της χελώνας, ακόμη και στις ρυθμίσεις που ο ίδιος ο υπουργός Παρασκευόπουλος δημόσια εξάγγειλε. Tί περιμένει δηλαδή; Nα κάνουν πίσω οι απεργοί πείνας; Ή κάποιοι στην κυβέρνηση, αφού δεν μπορούν να δείξουν πυγμή απέναντι στους διεθνείς δανειστές και τους εσωτερικούς πολιορκητικούς κριούς τους, θέλουν να δείξουν την πυγμή τους με κάποιον ή κάποιους νεκρούς πολιτικούς κρατούμενους;

Ήδη, οι απεργοί πείνας έχουν χάσει 13% – 15% του αρχικού σωματικού τους βάρους, υποφέρουν από καταβολή δυνάμεων και δύσπνοια, παρουσιάζουν υπόταση, υπογλυκαιμία κ.ά. που μπορούν ανά πάσα στιγμή να απειλήσουν τη ζωή τους.

Mε μήνυμά τους οι φυλακισμένοι απεργοί πείνας καλούν σε διεθνή ημέρα δράσης αλληλεγγύης την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015.
Tο μήνυμα του Δικτύου Aγωνιστών Kρατουμένων αναφέρει:

«Αυτή τη στιγμή, οι φυλακισμένοι αναρχικοί του Δικτύου Αγωνιστών Κρατούμενων Αντώνης Σταμπούλος, Τάσος Θεοφίλου, Γιώργος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Πολίτης, Φοίβος Χαρίσης, Αργύρης Ντάλιος, Μπουρζούκος Δημήτρης, Άκης Σαραφούδης, Γιάννης Μιχαηλίδης, τα μέλη του Ε.Α. Νίκος Μαζιώτης και Κώστας Γουρνάς, το μέλος της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, οι πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία και οι κρατούμενοι Γ. Σοφιανίδης και Μ. Σ. Ελτσιμπάχ, βρισκόμαστε σε απεργία πείνας, αγωνιζόμενοι ενάντια στο νομικό και κατασταλτικό καθεστώς εξαίρεσης που έχει εγκαθιδρυθεί από το ελληνικό κράτος από τις αρχές του 2000.

Από τις 2 Μαρτίου έχουμε ξεκινήσει μαζί με τους συντρόφους εκτός των τειχών έναν αγώνα για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, την κατάργηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, την κατάργηση του κουκουλονόμου, την ριζική αλλαγή της μεθοδολογίας λήψης και ταυτοποίησης του DNA, την αποφυλάκιση του πολυτραυματία μέλους της 17Ν Σάββα Ξηρού.
Ο αγώνας για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, είναι αγώνας ενάντια στον πυρήνα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Είναι ένας αγώνας ενάντια στον πυρήνα του νέου ολοκληρωτισμού που εγκαθιδρύθηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκόσμια την τελευταία 15ετία».
Στα αιτήματα που προβάλουν περιλαμβάνονται:

• H απελευθέρωση των συγγενών της ΣΠΦ και η μη ποινικοποίηση των συγγενικών σχέσεων.
• H κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α, και της διάταξης για τον «κουκουλονόμο»
• H κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.
• Η άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού που έχει αναπηρία πάνω από 90% ώστε να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται.
• H κατάργηση της βίαιης λήψης DNA και η πρόσβαση κι ανάλυση του DNA από πραγματογνώμονα βιολόγο.

Αλλά η δικαιοσύνη λειτουργεί…
Για τους βασανιστές μέχρι θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι η δικαιοσύνη δεν βραδυπόρησε… Με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης αποφυλακίζονται οι 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι λόγω… «αυξημένων οικογενειακών αναγκών».
Για τους συγγενείς των μελών της ΣΠΦ το συμβούλιο θα συνεδριάσει μάλλον την Τρίτη 31/3. Τα μέτρα μας και τα σταθμά σας…

Θ