ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ταξική Αλληλεγγύη
 
Η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στο ΤΕΕ εκφράζει την ταξική της αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Dora Hotel στην Κωνσταντινούπολη. Οι Τούρκοι συνάδελφοι αποφάσισαν να συστήσουν Σωματείο ώστε να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους συλλογικά. Παρ ότι αποφάσισαν να ασκήσουν τα νόμιμα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα απολύθηκαν.

Απολύθηκαν γιατί η εργοδοσία κατάλαβε πως η ενότητα και η συλλογική δράση θα έβαζαν τέλος στην αυθαιρεσία της. Θα έβαζαν τέλος στις διπλοβάρδιες, τις απλήρωτες υπερωρίες και στις εξευτελιστικές συμπεριφορές των διευθυντών προς τους υφισταμένους τους που βίωναν οι εργαζόμενοι στο Dora Hotel.
 
Οι εργαζόμενοι του ΤΕΕ εκφράζουν την αμέριστη υποστήριξή τους στον δίκαιο αγώνα των Τούρκων συναδέλφων. Άλλωστε και στην Ελλάδα των μνημονίων με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας την μείωση των μισθών και την απελευθέρωση των απολύσεων η  κυβέρνηση προωθεί άμεσα την κατάργηση και των ελάχιστων συνδικαλιστικών ελευθεριών.
 
Ο αγώνας των Τούρκων συναδέλφων για συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες είναι ίδιος με τον αγώνα των Ελλήνων εργατών.
 
–    ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ DORA HOTEL
–    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
–    ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
   
ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ
12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014