Εργαζόμενοι ΤΕΕ: Όλοι στην απεργία 24 Νοεμβρίου

ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

«…Ποιος είναι ισοβίτης στο σκοτάδι ποιος αλαφιάζει δίχως πληρωμή;
Ποιος σκύβει στους αφέντες το κεφάλι και ποιος τα βράδια κλαίει σαν παιδί;
Ποιος ονειρεύεται πως κάποιοι άλλοι βγαίνουν και κάνουν πρώτοι την αρχή;»

«Ηλεκτρικός Θησέας», στίχοι: Δημήτρης Βάρος

Συνάδελφοι –ισσες
Εφτά χρόνια μετά την εφαρμογή των μνημονίων η κρίση όχι μόνο δεν έχει ξεπεραστεί αλλά βαθαίνει περισσότερο ωθώντας το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων στα κατώτερα σκαλοπάτια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εργαζόμενοι άνεργοι συνταξιούχοι βρίσκονται σε αδυναμία να καλύψουν στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες ενώ τα φορομπηχτικά μέτρα ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Οι εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ακόμη περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν χαρακτήρα λεηλασίας των κατακτήσεων των εργαζόμενων ενώ η εργατική νομοθεσία έχει γίνει κουρελόχαρτο. Οι δημόσιοι φορείς ιδιωτικοποιούνται με πρόσχημα τον περιορισμό της σπατάλης ενώ στην πραγματικότητα εκχωρούν έναντι παχυλών αμοιβών τις υπηρεσίες τους στον ιδιωτικό τομέα. Οι διαγωνισμοί έχουν σχεδόν παντού αντικατασταθεί από απευθείας αναθέσεις ενώ η επινοικιαζόμενη εργασία αντικαθιστά το μόνιμο προσωπικό.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκποιεί στα διεθνή funds την δημόσια περιουσία και νομοθετεί την εκποίηση της πρώτης κατοικίας των νοικοκυριών που καταστράφηκαν από την κρίση. Ολοκληρώνει την απογύμνωση του λαού από κάθε μέσο διαβίωσης ώστε η μάζα αυτή των εξαθλιωμένων να αποτελέσει την πρώτη ύλη για την πολυθρύλητη ανάπτυξη και κερδοφορία. Αντί όμως για την δήθεν ανάπτυξη στη χώρα μας η Ευρώπη συνολικά βυθίζεται στην κρίση με πρώτη την Γερμανική Deutsche Bank να απειλείται με χρεοκοπία.

Το εργατικό κίνημα

Η συνδικαλιστική καμαρίλα της ΑΔΕΔΥ απαντάει στην κρίση με 24ωρες άσφαιρες ντουφεκιές στον αέρα. Αποφεύγοντας συνειδητά το αγωνιστικό σχέδιο αποφασίζει χωρίς επαφή με τη βάση των εργαζόμενων και τις συνελεύσεις. Αυτή η απαξίωση των αγώνων και των εργαζόμενων από τη μεριά του συμβιβασμένου συνδικαλισμού έχει μετατραπεί σε απαξίωση του συνδικαλισμού από τη μεριά των εργαζόμενων.

Η προοπτική
Το εργατικό κίνημα πρέπει συνειδητά να πάρει στα χέρια του τους αγώνες βάζοντας «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων», δηλαδή στα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που πρόδωσε την εντολή του λαού για κατάργηση των μνημονίων και εξευτέλισε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα πρέπει να ανατραπεί. Χωρίς καμιά αυταπάτη για δεξιές ξαναζεσταμένες διεξόδους στο πολιτικό σύστημα, μαζί της πρέπει να ανατραπούν και όλες οι σχέσεις υποδούλωσης της χώρας στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο καταργώντας τα μνημόνια και αποχωρώντας από την ΕΕ.
Για αυτή την προοπτική η «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ» καλεί τους εργαζόμενους στο ΤΕΕ να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 24 Νοέμβρη:
* Για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας
* Για την ανατροπή της κυβέρνησης και την ακύρωση όλων των σχέσεων υποδούλωσης και την έξοδο από την ΕΕ
* Για την κατάργηση όλων των μνημονίων και την μονομερή διαγραφή του χρέους
* Για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς οικονομικές κρίσεις και χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ

http://agonistikienotita.blogspot.gr/