ΤΕΕ: Η ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Σύλλογος εργαζομένων στο TEE

Την Τρίτη 11 Μαρτίου θα γίνουν οι εκλογές στον Σύλλογο Εργαζόμενων ΤΕΕ. Στα αυτιά των εργαζόμενων βουΐζουν ακόμη οι υποσχέσεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και της διοίκησης, πως δήθεν θα εξαιρεθούν από τα μνημόνια. Αρκεί να κάνουν υπομονή, να τους ψηφίζουν και να μην εμπιστεύονται κάποιους ρομαντικούς αριστερούς που βλέπουν οράματα και «Γενικές Πολιτικές Απεργίες Διαρκείας», εκεί όπου αυτοί, οι πραγματιστές, βλέπουν διέξοδο μέσα από λεπτούς χειρισμούς με την κυβέρνηση. Οι χειρισμοί αυτοί όμως δεν εμπόδισαν το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων στο ΤΕΕ να καταρρεύσει με μισθούς πείνας και το ΤΕΕ να συντηρεί τις ελάχιστες ιδιωτικοποιημένες λειτουργίες του με προγράμματα ΕΣΠΑ, χρησιμοποιώντας κάθε μορφή ελαστικής εργασίας. Από δημόσιος φορέας μετατράπηκε σε εργολάβο που πληρώνεται με το κομμάτι.

Σε αυτές τις εκλογές το συνδικαλιστικό σχήμα της «Αριστερής Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων στο ΤΕΕ» κατεβαίνει διασπασμένο. Αφορμή στάθηκε η συμπαράταξη ενός εκλεγμένου μέλους της στο Δ.Σ., με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΠΑΣΚΕ, συμφωνώντας με μομφή ενάντια σε συναγωνιστή του… γιατί είχε το θράσος να διεκδικήσει (και να κερδίσει) χρήματα που όφειλε το ΤΕΕ στους εργαζόμενους, σύμφωνα με τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Αυτή η φιλοεργοδοτική στάση βρήκε αμέριστη στήριξη και από άλλο μέλος του σχήματος που ανήκει στον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!* Άλλωστε οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι έχουν συνυπογράψει με συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ανακοινώσεις παλιότερα, κάνοντας κουρέλι τις αρχές του σχήματος. Αυτή η χωρίς αρχές συμπεριφορά, δημιούργησε όπως ήταν φυσικό, ρήγμα στο σχήμα, με συνέπεια να κατεβαίνουν στις εκλογές του Συλλόγου με διαφορετικούς συνδυασμούς.

Η «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ» δημιουργήθηκε μέσα από αυτές τις αντιθέσεις, παλεύοντας για ενιαίο μέτωπο των εργαζόμενων ενάντια στα μνημόνια, για την ανατροπή της κυβέρνησης και την Γενική Πολιτική Απεργία. Στόχος της είναι να ενώσει κάθε μορφή απασχόλησης στο ΤΕΕ, κάθε σχέση εργασίας ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, σε κοινό αγώνα για τα κοινά προβλήματα.

Αβραμίδης Κώστας

* Σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύουμε πως τέτοιες πολιτικές και συνδικαλιστικές συμπεριφορές χαρακτηρίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.