Θεσσαλία Εκδηλώσεις του ΕΕΚ

Θεσσαλία
Εκδηλώσεις του ΕΕΚ

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις/συζητήσεις που οργάνωσε την Παρασκευή και Σάββατο 9-10 Mαρτίου η Κ.Ο. Θεσσαλίας σε Λάρισα και Βόλο στις οποίες συμμετείχε ο σ. Γρηγόρης Δαφνής. Οι εκδηλώσεις μας φιλοξενήθηκαν στο αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο στέκι ΙΚΑ στη Λάρισα και στον Χώρο Κινημάτων στο Βόλο.
Όπως προέτρεπε κι η προπαγανδιστική αφίσα της εκδήλωσης/συζήτησης παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι αντικειμενικές αιτίες που οδηγούν στις επαναστάσεις και διαπιστώθηκε πως η εποχή που ζούμε μας φέρνει κοντά σε επαναστατικές εξελίξεις. Με βάση αυτή τη διαπίστωση συζητήθηκαν τα καθήκοντα κάθε μαρξιστή κομμουνιστή επαναστάτη που σχετίζονται με το «τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουν» οι επαναστάσεις. Είναι επείγον καθήκον μας η οικοδόμηση του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος που με το πολιτικό του σχέδιο και πρόγραμμα θα οργανώσει και θα εμπνεύσει την πάλη της εργατικής τάξης για να κατακτήσει η ίδια την εξουσία και να απελευθερώσει όλο τον καταπιεσμένο λαό.
Κοινό στοιχείο και των δυο ημερών ήταν η συμμετοχή νεολαίων που με τα ερωτήματα και τις γόνιμες ανησυχίες τους μετέτρεψαν τις εκδηλώσεις σε μια ζωντανή κουβέντα προσανατολισμένη στο επίκαιρο ζήτημα της οργάνωσης της νίκης της επανάστασης.
Από την συζήτηση έγινε φανερό πως σε έναν καταρρέοντα καπιταλισμό η πάλη για συνολική ανατροπή του είναι η μόνη αναγκαία κι εφικτή λύση και μόνο έτσι μπορεί να δένεται πραγματικά με την πάλη για κάθε επιμέρους αίτημα. Είναι αυταπάτη αυτό που πλασάρει η, επίσημη ή μη, κοινοβουλευτική ή μη, ρεφορμιστική και σταλινική Αριστερά, ότι η εργατική τάξη μπορεί να παλέψει με προοπτικές νίκης μέσα στον καπιταλισμό. Το ερώτημα που μπαίνει είναι ποιά τάξη θα βρίσκεται στην εξουσία κι έτσι ξεπροβάλει αναγκαία η πάλη για εργατική εξουσία: αυτών που παράγουν τα πάντα και δεν έχουν τίποτα. Το σβήσιμο του κράτους δεν ολοκληρώνεται με την κατάργηση του αστικού κράτους, καθώς οι μηχανισμοί του απλώνουν τα πλοκάμια τους σε κάθε έκφανση της ζωής και της συνείδησης των μαζών. Γι’ αυτό είναι αναγκαία μια εργατική δημοκρατία με ταυτόχρονη δικτατορία του προλεταριάτου που θα τσακίζει κάθε μέρα την αστική τάξη απελευθερώνοντας την εργατική τάξη κι όλο τον λαό.