Με επιστολή του στις πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο Σύλλογος του Διοικητικού Προσωπικού εκφράζει την ανησυχία του και αναφέρεται στην αναστάτωση την οποία έχει προκληθεί με την απόφαση να τεθεί μέρος των “εργολαβικών” εργαζομένων του ΑΠΘ σε αναστολή σύμβασης. Η διασφάλιση των εργαζομένων για μη απόλυση για 45 ημέρες μετά το πέρας της αναστολής της σύμβασης και τα περίφημα 800 ευρώ δεν αναιρούν την αβεβαιότητα των εργαζόμενων για το μέλλον, καθώς δημιουργείται ένα σημαντικό προηγούμενο “κακό προηγούμενο” με το να βγαίνουν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης υπάλληλοι του ΑΠΘ.

Έντονα ερωτηματικά φυσικά δημιουργούνται για το αν είναι ενήμερες και τι θέση πήραν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου. Φαίνεται μάλλον αδύνατον να αποφασίστηκε μονομερώς η μείωση του προσωπικού από την εργολαβική εταιρεία χωρίς την ενημέρωση και τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του πανεπιστημίου.

Τα κριτήρια της επιλογής του ποιος περισσεύει και φυσικά η δυνατότητα λειτουργίας των υπηρεσιών του πανεπιστημίου είναι τα άλλα γκρίζα σημεία αυτής της αρνητικής εξέλιξης.

Οι εργαζόμενοι είναι σημαντικό να δώσουν ενωμένοι τη λύση πέρα από το καθεστώς της σύμβασής τους για να τελειώνει το καθεστώς των εργολαβιών για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αυτό το αίτημα υπογραμμίζει ο ίδιος ο Σύλλογος υπογραμμίζοντας την ανάγκη για “ένταξη των εργολαβικών στο μόνιμο προσωπικό του πανεπιστημίου” ως “τη μόνη δίκαιη, κατάλληλη και ρεαλιστική λύση που θα ωφελήσει και το ίδρυμα αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους”.

Πηγή φωτογραφίας: Του Chggr at Αγγλικά Βικιπαίδεια, CC BY-SA 3.0, Σύνδεσμος