Στο κεντρικό δέλτιο ειδήσεων της ΕΡΤ1 το Σάββατο 10/9 και λίγο μετά τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας βλέποντας σε είδηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία να φιγουράρει ναζιστικό σύμβολο υπό τη μορφή υδατογραφήματος στο κεντρικό δελτίο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Το ναζιστικό σύμβολο αποτελεί μια σύνθεση του Wolfsangel των SS, του αετού των ναζί και του σταυρού της Βέρμαχτ και είναι το σύμβολο το οποίο έχει επιλέξει το ακροδεξιό «ειδησεογραφικό» ukrain1an_news για το κανάλι του στο Telegram.

Η αναπαραγωγή ναζιστικών συμβόλων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από καμία «αμέλεια» και αποτελεί ένδειξη για τον κατήφορο της ΕΡΤ υπό την παρούσα διοίκησή της. Ιντερνετικά κανάλια απροκάλυπτα νεοναζιστικών ομάδων αποτελούν πηγή της ενημέρωσης την οποία επιλέγουν να μας προσφέρουν. Πρέπει να υπογραμμίσουμε φυσικά εδώ πως η ΕΡΤ, όπως το ΑΠΕ-ΜΠΕ και η ΕΥΠ, βρίσκεται υπό την άμεση δικαιοδοσία του Μεγάρου Μαξίμου από το 2019.

Με τους Σαμαρά-Βενιζέλο είχαμε το «μαύρο» στην ΕΡΤ, με τον Μητσοτάκη έχουμε τη «μαυρίλα» του φασισμού στην ΕΡΤ. Ο εργαζόμενος λαός έστειλε τους πρώτους στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας και δεν θα αργήσει να κάνει το ίδιο και με τους επιγόνους τους.