ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

[Μια νέα περίπτωση Μανωλάδας, αυτή τη φορά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας ήλθε να αποκαλύψει το βάρβαρο καθεστώς δουλείας που επιβάλλουν δουλέμποροι καπιταλιστές, με τα «στραβά μάτια» των αρμοδίων αρχών.

Ύστερα από καταγγελίες και την κατακραυγή, ο δουλέμπορος της Χαλανδρίτσας προφυλακίστηκε, ενώ ο επιστάτης του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Η οργάνωση του ΕΕΚ Πάτρας, η ΑΚ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με πανό έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια. Η προκήρυξη του ΕΕΚ αναφέρει:]

Οποιαδήποτε ομοιότητα με κολαστήρια, βαρβαρότητα, Μανωλάδες, φράουλες και αίμα, είναι κάθε άλλο παρά συμπτωματική

Την Δευτέρα 16 Μάρτη περνά από ανακριτή στα δικαστήρια της Πάτρας, ο δουλέμπορος πτηνοτρόφος από την Χαλανδρίτσα Αχαΐας. Ο δουλέμπορος πτηνοτρόφος μαζί με τον επιστάτη του, κρατούσε κλειδαμπαρωμένους σε μια αποθήκη 9 μετανάστες εργάτες Ρουμανικής καταγωγής, τους οποίους ανάγκαζε να δουλεύουν περίπου 15 ώρες την ημέρα για μερικά ψίχουλα, τρομοκρατώντας τους με πυροβολισμούς στον αέρα ή κοντά στα πόδια τους. Μετά από καταγγελία δύο εκ των 9 εργατών ακολούθησε έφοδος της αστυνομίας, όπου πέρα από τους υπόλοιπους 7 εργάτες ανακάλυψε ένα οπλοστάσιο και 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος δουλέμπορος είχε αντιμετωπίσει αντίστοιχες κατηγορίες και πριν 2 χρόνια, όταν είχε βρεθεί να κρατείται στο πτηνοτροφείο του μια νεαρή κοπέλα από τη Ρουμανία και να εξαναγκάζεται σε εργασία στο πτηνοτροφείο του. Οι αγαστές όμως σχέσεις των κρατικών μηχανισμών με τέτοιους “εθνικούς πρωτεργάτες” της αγροτικής ανάπτυξης του επέτρεψαν να συνεχίσει το έργο του…

Η νέα υπόθεση κτηνωδίας των αφεντικών και εργασιακού τράφικινγκ, έρχεται να εκδικαστεί στις ίδιες αίθουσες που έλαβε χώρα η δίκη -παρωδία του φάρμερ καπιταλιστή Βαγγελάτου. Η αθώωσή του, νομιμοποίησε την άγρια εκμετάλλευση όχι μόνο απέναντι στα ταξικά μας αδέρφια, τους μετανάστες, αλλά για το σύνολο της εργατικής τάξης.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη του κράτους των καπιταλιστών, που έχει βάψει τα χέρια της με το αίμα των νεκρών μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές και στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. Οι φυλακές τύπου Γ και οι φράχτες στον Έβρο είναι όπλο κοινωνικού ελέγχου και είναι έτοιμες να υποδεχθούν όποιον αντιστέκεται στην βαρβαρότητα.
Ο αγώνας μας είναι κοινός ενάντια σε κάθε διαχωρισμό ανάμεσα σε «ντόπιους» και «ξένους». Είμαστε όλοι μετανάστες κι έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς με το σύστημα που γεννά και υποθάλπει τους δουλέμπορους, τους μπράβους και τους μπάτσους τους.
Ο μόνος που μπορεί να εκδικηθεί για τα εγκλήματα των καπιταλιστών είναι η εργατική τάξη μέσα από την αναδιοργάνωση της κοινωνίας σε νέες σοσιαλιστικές βάσεις. Μόνο η νίκη της σοσιαλιστικής επανάστασης μπορεί να βάλει τέλος στη βαρβαρότητα, την ταπείνωση, τον εξευτελισμό, την εκμετάλλευση.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις οργανώσεις του εργατικού κινήματος, των μεταναστών, της αριστεράς, τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα σε κοινό συντονισμό δράσης για να οργανώσουμε την απάντηση μας σε αυτήν την υπόθεση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Πάτρας την Δευτέρα 16 Μάρτη στις 9.00 π.μ., την ώρα που οι δουλέμποροι της Χαλανδρίτσας θα βρίσκονται στον ανακριτή.

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA