ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΙΛΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 18:00 – 20:00.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου είναι μια συλλογικά οργανωμένη προσπάθεια αλληλεγγύης και δράσης για τα ζητήματα της υγείας και της ζωής μας. Είμαστε ανοιχτοί και καλούμε, εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες, επιστήμονες της υγείας, κάθε αναξιοπαθούντα και καταπιεσμένο, να αυτοοργανωθούμε και να δώσουμε μαζί την μάχη, για το δικαίωμα στην υγεία. 

Την πρωτοβουλία  για την δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στο Ίλιον έχουμε αναλάβει συλλογικότητες και κάτοικοι του Ιλίου και όμορων δήμων ΜΑΖΙ με γιατρούς που εργάζονταν και εργάζονται κυρίως στο τοπικό ΙΚΑ της περιοχής.

Είμαστε ανεξάρτητοι από το κράτος και τους μηχανισμούς του, ανεξάρτητοι από τα ΑΣΤΙΚΑ κόμματα που έχουν ρημάξει τις ζωές μας.

Γνωρίζουμε καλά ότι δεν μπορούμε -κι ούτε θέλουμε- να υποκαταστήσουμε την υποχρέωση που έχει το κράτος να εξασφαλίζει την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κάθε εργαζόμενο.  

Όμως, όλοι βιώνουμε τις συνέπειες της κρίσης και των Mνημονίων που καταστρέφουν και απαξιώνουν τις ανθρώπινες ζωές.  

Παλεύουμε για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα παρέχει δωρεάν περίθαλψη σε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες.

Σε περιμένουμε όχι σαν παθητικό θεατή αλλά σαν ενεργό πολίτη με τις προτάσεις σου και την προσωπική σου δράση για να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια.

 

Επόμενες Γενικές Συνελεύσεις: 

Κυριακή 10-5-2015 στις 11πμ 

Κυριακή 8-6-2015 11πμ

Πρόγραμμα ιατρών Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Ιλίου μηνός Απριλίου 2015 (κατόπιν ραντεβού)