Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του Ενωμένου Κομμουνιστικού Κόμματος [ОБЪЕДИНЕННАЯ КОММУНИСТИЧЕСКАЯ ПАРТИЯ] στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, η γραμματέας του Ντάρια Μίτινα έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

Προς τους αντιπροσώπους του 17ου Εθνικού Συνεδρίου του Εργατικού Επαναστατικού Kόμματος της Ελλάδας

Αγαπητοί σύντροφοι!

Η Κεντρική Επιτροπή του Ενωμένου Κομμουνιστικού Κόμματος (OKΠ) χαιρετίζει τους συντρόφους της του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος της Ελλάδας (ΕΕΚ), που οργανώνουν το 17ο Εθνικό τους Συνέδριο, και τους εύχεται επιτυχία στη μάχη για το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, για το κίνημα των Ελλήνων κομμουνιστών για μια κοινωνία προόδου, δικαιοσύνης, απελευθέρωσης από το εθνικό και παγκόσμιο κεφάλαιο και την ιμπεριαλιστική καταπίεση!

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα της Ελλάδας είναι η εμπροσθοφυλακή στη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και για ολόκληρη την ανθρωπότητα εδώ και μισό αιώνα. Το βάπτισμα του πυρός και η πολιτική «σύντηξη» του κόμματος έγινε στα απαίσια χρόνια της φασιστικής δικτατορίας των «μαύρων συνταγματαρχών» 1967-1974. Οι αρετές των κομμουνιστών του ΕΕΚ στην αντιφασιστική μάχη είναι μεγάλες – το Κόμμα έγινε το επίκεντρο της προσοχής για όλους αυτούς που αντιστάθηκαν στη δικτατορία.

Είναι αξιοθαύμαστο ότι σήμερα, στα χρόνια της αυξανόμενης καπιταλιστικής αντίδρασης και της επιδείνωσης της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής κρίσης, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα της Ελλάδας εμμένει στις θέσεις του, συμβάλλοντας σημαντικά στο εθνικό και ευρωπαϊκό αριστερό κίνημα. Η φωνή του ΕΕΚ ακούγεται στις εκδηλώσεις των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στην αντιδραστική και μιλιταριστική πολιτική του μπλοκ του ΝΑΤΟ, και στην κριτική της καταστροφικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τρόικας, και στη μάχη για τα δικαιώματα των απλών εργατών. Χωρίς να δημιουργεί αυταπάτες, σε ό,τι αφορά την ουσία των αστικών κομμάτων, το ΕΕΚ είναι ικανό να σφυρηλατεί συμμαχίες και να γίνεται μέρος ενός πλατειού μετώπου μάχης για δημοκρατικές αλλαγές.

Το παρόν Συνέδριό σας πραγματοποιείται μέσα σε ένα δύσκολο πλαίσιο, όπου η πανδημία του κορονοϊού έχει καθηλώσει των πλανήτη και έχει βάλει φρένο στις κοινωνικές μάχες και σε όλη τη δημόσια ζωή. Αλλά η παγκόσμια μόλυνση δεν έχει καταφέρει να παραλύσει τους Έλληνες κομμουνιστές οι οποίοι, παρά το lockdown, την καραντίνα και τα αστυνομικά μέτρα, συνεχίζουν την αντικαπιταλιστική τους αντίσταση.

Για εμάς, τους ακτιβιστές του Ενωμένου Κομμουνιστικού Κόμματος, είναι τιμή οι αδερφικές και συμμαχικές σχέσεις με το ΕΕΚ. Το ΕΕΚ ήταν από τα πρώτα κόμματα που έτειναν χείρα βοηθείας στο OKP από τη δημιουργία του. Η κοινή μας δουλειά στο Σοσιαλιστικό Κέντρο Christian Rakovsky μας επιτρέπει να νιώθουμε σαν μέρη της παγκόσμιας κίνησης για αντίσταση στο κεφάλαιο. Θα ήμασταν χαρούμενοι αν περνούσαμε αυτές τις μέρες μαζί σας στην Αθήνα, αλλά, εξαιτίας της καραντίνας, δε μπορούμε να είμαστε μαζί παρά μόνο νοερά και ιδεολογικά.

Εξ ονόματος της Κεντρικής Επιτροπής του OΚΠ

Η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Ενωμένου Κομμουνιστικού Κόμματος

Ντάρια Μίτινα