της Κατερίνας Μάτσα

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο έχει προστεθεί τις τελευταίες μέρες στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται τόσο στην Αμερική, όσο και στο Ισραήλ: τα λεγόμενα “Τείχη των Μανάδων” κατά της καταστολής.

Η αστυνομική καταστολή ξεπερνά κάθε προηγούμενο αγριότητας. Ο Τραμπ, εντελώς ανίκανος κι αδιάφορος να αντιμετωπίσει την πανδημία, ενώ οι εκατόμβες των καθημερινών θανάτων στη χώρα του πληθαίνουν, τρέμοντας μόνο μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, έχει εξαπολύσει στρατό, παραστρατιωτικούς κι αστυνομία για να επιβάλλει την βαρβαρότητα που ονομάζει “νόμο και τάξη”.

Παραβιάζοντας το ίδιο το αμερικανικό Σύνταγμα, παρά την ξεκάθαρα δηλωμένη αντίθεση των τοπικών κυβερνητών, προσπαθώντας, σαν φασίστας δημαγωγός, να συσπειρώσει τους “λευκούς νοικοκυραίους”, εξαπολύει πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις, που χρησιμοποιούν δακρυγόνα, βόμβες κρότου-λάμψης και όπλα, και προχωρούν σε δεκάδες κάθε φορά συλλήψεις για να χτυπήσουν το ογκούμενο κίνημα Black Lives Matter

Αυτό, όμως που δεν έχουν υπολογίσει οι πραιτωριανοί του Τραμπ είναι τις ίδιες τις μάζες, προπαντός την μαχητική παρουσία των γυναικών, την δύναμη των Μανάδων, που δημιουργούν με τα σώματά τους ένα τείχος ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία. Φορώντας κίτρινα γιλέκα, μάσκες και κράνη και αδιαφορώντας για τα δακρυγόνα σχηματίζουν μια ασπίδα προστασίας των διαδηλωτών.

Χιλιάδες γυναίκες συμμετέχουν στο κίνημα “Το Τείχος των Μανάδων” στο Πόρτλαντ, στο Σηάτλ και αλλού.

Το παράδειγμα αυτών των θαρραλέων γυναικών εμπνέει. Φτάνει μέχρι το Ισραήλ, όπου υψώνεται και εκεί το Τείχος των Μανάδων.

Στις μαζικές καθημερινές διαδηλώσεις ενάντια στον διεφθαρμένο Νετανιάχου, όπου συμμετέχουν μαζικά η νεολαία κι οι γυναίκες, οι Μανάδες υψώνουν το ανάστημά τους σχηματίζοντας ασπίδα άμυνας ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ, μπροστά στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Καισάρεια, απαιτώντας να ξεκουμπιστεί ο Νετανιάχου, το σύμβολο της διαφθοράς και της πολιτικής αχρειότητας.

Το Τείχος των Μανάδων με την τεράστια ηθική δύναμη, που διαθέτει, γίνεται, εκ των πραγμάτων, σύμβολο των επαναστατικών δυνατοτήτων

της εποχής μας, σε όλο τον κόσμο, και προπαντός στα προπύργια του ιμπεριαλισμού.

27|7|20

Πηγή φωτογραφιών: https://thewallofmoms.com/