Αναφερόμενος στην ωμή αστυνομική βία, υπό τις διαταγές της κυβέρνησης, και στις κατά παράβαση ακόμη και των συνταγματικών επιταγών απαγορεύσεις των «συναθροίσεων», ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ καλεί στον αγώνα για την ανατροπή της μεγαλύτερη πανδημίας της κοινωνίας, του καπιταλισμού, του κράτους του και των κυβερνήσεών του. Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου χαιρετίζει τους αγωνιστές και αγωνίστριες σε όλη τη χώρα που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της 17 Νοέμβρη, 26 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό των απαγορεύσεων στις ημέρες αγώνα και απεργιακής δράσης που συνεχίζουν να τρομάζουν την άρχουσα τάξη ως οι εξεγέρσεις του μέλλοντος.

Η κινητοποίηση της 6ης Δεκέμβρη στο Βόλο, έξω από το σπίτι του πρόωρα χαμένου σ. Βασίλη Μάγγου που ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε άγρια από ματατζήδες και ασφαλίτες την επομένη της διαδήλωσης στην ΑΓΕΤ, δηλώνει ρητά ότι δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε.

Η καθολική απαγόρευση των κινητοποιήσεων από το δίδυμο Χρυσοχοϊδη – Καραμαλάκη, σε πλήρη συναίνεση με τη κυβέρνηση του Μητσοτάκη δεν χρειάστηκε την επίκληση της συνταγματικής επιταγής του άρθρου 48 για την κατάσταση πολιορκίας αλλά επεκτάθηκε για υποτιθέμενους… υγειονομικούς λόγους. Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης δημιουργεί χωρίς κανένα ενδοιασμό τις καταστάσεις εξαίρεσης χωρίς καν να έχει ανάγκη το αστικό… .κοινοβούλιο.

Η εκτεταμένη αστυνομική βία σε αγωνιστές και αγωνίστριες του εργατικού κινήματος, πολίτες αιμοδότες, περιλαμβάνει ακόμα και το απόλυτα εχθρικό σύμβολο για κάθε εξουσία, τα λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η καταστολή φέρνει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, τη χαλύβδωση του φρονήματος του λαού που δεν έχει τίποτα να χάσει μεταξύ της εκατόμβης νεκρών της πανδημίας, των θυμάτων της αστυνομικής βίας, της φτώχειας και της εγκατάλειψης.

Οι προσχηματικές ΕΔΕ για τους «παρανομούντες» αστυνομικούς είναι στάχτη στα μάτια του λαού όταν το πειθαρχικό δίκαιο των αστυνομικών στις ουσιαστικές διατάξεις του εννοεί την πειθαρχία ως συμμόρφωση προς τις συνταγματικές διατάξεις (άρθρο 2.1.α, ΠΔ 120/2008). Οι διατάξεις καθολικής απαγόρευσης είναι το προοίμιο του νόμου Καθολικής Ασφάλειας του Μακρόν, η επέκταση της κρατικής καταστολής κατά των ασύμμετρων απειλών, δηλ. του εξεγερμένου λαού.

Στο πλευρό της κρατικής καταστολής βρίσκεται και ο τζόκερ της πόλης, Μπέος. Η πυρκαγιά στη φάτνη έξω από το ναό του Αγίου Νικολάου αποδόθηκε πριν καν ολοκληρωθεί το πόρισμα της Πυροσβεστικής στους…. αναρχοκομμουνιστές. Η μισή του συγγνώμη δεν αναιρεί ότι ταυτίζεται με τον Χρυσοχοΐδη που είχε προαναγγείλει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης για το σ. Βασίλη. Του διέφυγε να επιρρίψει ευθύνες για τα απολιτίκ συνθήματα που γράφτηκαν στον ίδιο ναό. Η επίσκεψη του υπουργού του FBI και αντιΠΡΟ.ΠΟ του έδωσε αναμφίβολα ιδέες.

Οι εγκρίσεις του υπουργείου (οι δουλειές είναι δουλειές) για την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής σκουπιδιών ως καύσιμη ύλη για την ΑΓΕΤ που μετατρέπει την πόλη μας στον αποτεφρωτήρα των Βαλκανίων, ασφαλώς τον έκαναν να χαμογελάσει. Οι αέριοι ρύποι σε συνδυασμό με την καύση σκουπιδιών που επιτείνουν τα αναπνευστικά προβλήματα αποτελούν τους πρόσθετους λόγους των δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία του πληθυσμού από την πανδημία.

Το σύνθημα ΜΑΤ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕΘ ΠΟΥΘΕΝΑ εκφράζει το μέγεθος της αποτυχίας της κυβέρνησης. Τα αμολυμένα σκυλιά του κράτους (αν και με εκατοντάδες νοσούντες και θύματα του κορωνοϊού), οπλισμένα με την πολιτική γραμμή ΝΟΜΟΣ & ΤΑΞΗ, δεν θα μπορούν να ελέγξουν την κοινωνική οργή που έρχεται να συμπληρωθεί με τη μαζική ανεργία και την κοινωνική απελπισία. Αντί για προσλήψεις σε γιατρούς, αγορά ιατρικού εξοπλισμού, αναπνευστήρες, ασθενοφόρα, η αστυνομία χρηματοδοτείται με εκατομμύρια και εξοπλίζεται σαν αστακός.

Η κυβέρνηση απέτυχε σε όλα: στην δήθεν οικονομική ανάπτυξη, (11% μείωση του ΑΕΠ), στη μείωση της ανεργίας (πάνω από 550.000 νέοι άνεργοι στο ήδη υπάρχον 1.000.000), στη μείωση του δημόσιου χρέους (θα ξεπεράσει το 200% του ΑΕΠ), στη μείωση των ανισοτήτων (οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι).Το μόνο που πέτυχε είναι η ποδοπάτηση των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (με το ρόπαλο του ματατζή πάνω από το κεφάλι, τα πρόστιμα, την εξευτελιστική μεταχείριση πολιτών, τη άθλια διαβίωση και επαναπροώθηση προσφύγων) και την ενίσχυση των κατασταλτικών μέσων για τον «εσωτερικό» και «εξωτερικό» εχθρό (αγορά εκατομμυρίων σε αεροπλάνα, φρεγάτες και δακρυγόνα).

Καμία κανονικότητα δεν είναι εφικτή με το τέλος της πανδημίας αλλά αντίθετα η καπιταλιστική μηχανή έχει μολυνθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί πλέον να διασώσει το ανθρώπινο μέλλον παρά μόνο σε συνθήκες μη ανθρώπινες.

Οι πολιτικοί τσαρλατάνοι του ΣΥΡΙΖΑ εντασσόμενοι απόλυτα στα σχέδια της αστικής πολιτικής προκρίνουν έκτακτες επιχορηγήσεις στα σώματα ασφαλείας γιατί δήθεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας. Κάθε ευρώ προς τα σώματα ασφαλείας αποδυναμώνει το δημόσιο σύστημα υγείας και συσσωρεύει την οργή και την αντιπάθεια (ιδίως της νέας γενιάς) στους υποστηρικτές της συνέχειας του αστικού κράτους.

Ο δρόμος που έχουμε χαράξει δεν έχει αλλάξει και καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να μπει τώρα στις μάχες που είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας.

Η μεγαλύτερη πανδημία της κοινωνίας είναι ο καπιταλισμός, το κράτος του και οι κυβερνήσεις του.

Να ανατραπούν!

14/12/2020

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ