Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου καλεί μαζικά τους κατοίκους της περιοχής, σε συγκέντρωση και διαμαρτυρία τη Δευτέρα 11/09 στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου στις 17:30.

Ταυτόχρονα καλεί σε συλλαλητήριο στην Πλ. Ελευθερίας την Τρίτη 12/09 στις 18:00 ενάντια σε όλους όσους μας έπνιξαν.

Οι συνέπειες των καιρικών φαινομένων είναι ταξικά προσδιορισμένες και προκύπτει η ανάγκη για μαζικές διεκδικήσεις.

• Να μην μετακυλιστεί το χρέος αποκατάστασης των ζημιών στις πλάτες του λαού. Να παγώσουν τα τιμολόγια του ρεύματος και της ΔΕΥΑΜΒ προς τους πολίτες.

• Πλήρης αποζημίωση των πληγέντων σε οικίες, υποδομές, επαγγελματικό εξοπλισμό, αγροτική παραγωγή.

• Να φτιαχτούν υποδομές για τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Να πραγματοποιηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας με σεβασμό στους νόμους της φύσης και στη ροή του νερού. Όλα τα έργα να ενταχθούν στον κρατικό προϋπολογισμό και όχι στα μπαλώματα των κονδυλίων των ΕΣΠΑ. Επίταξη των μεγάλων τεχνικών εταιριών. Μη γίνει η ανοικοδόμηση της Θεσσαλίας νέο σαφάρι κερδοφορίας για τους κρατικούς εργολάβους.

• Να δοθούν τα χαμένα μεροκάματα. Κανένα ειδικό καθεστώς εργασίας με αφορμή την καταστροφή. Να πληρώσουν τα αφεντικά.

• Δωρεάν διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης από όλα τα μεγάλα κέντρα που τα εμπορεύονται.

• Απόδοση ποινικών ευθυνών στους κρατικούς εργολάβους των οποίων τα έργα κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα και στο πολιτικό προσωπικό της περιοχής.

Η οργή και αγανάκτηση να μετατραπεί σε αγωνιστικό ρεύμα και σε κύμα διεκδίκησης και αγώνα ενάντια στις πολιτικές της καταστροφής που υποβαθμίζουν τη ζωή μας και τη φύση. Το μόνο που έχουμε είναι τους συνανθρώπους μας, την αλληλεγγύη και τον αγώνα.

Αρνούμαστε να δεχτούμε το επιχείρημα της εθνικής συναίνεσης που χρησιμοποιεί τον ανθρώπινο πόνο για να αναστείλει κάθε διεκδικητική προσπάθεια.

Κανένα μέτρο και καμία αποκατάσταση δε θα υπάρξει χωρίς ένα αγωνιστικό ρεύμα που θα επιβάλλει στην κυρίαρχη πολιτική να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ