Βόλος: Κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών

 

 

Τρεις συλλογικότητες του Βόλου ( Λαϊκή Συνέλευση γειτονιάς Αγίου Νεκταρίου, Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, Στέκι ‘’Αλληλεγγύης για όλους’’) πραγματοποίησαν στις 15/3/18 παρέμβαση στις τέσσερις συστημικές τράπεζες της πόλης, μοιράζοντας υλικό για να ενημερώσουν τους πολίτες του Βόλου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τράπεζες και Δημόσιο (για χρέη πάνω από 500 ευρώ από την πρώτη Μαΐου) έχουν μπει στην υπηρεσία εξόφλησης του δυσθεώρητου δημόσιου χρέους που προϋπόθεσή της είναι η υποχρέωση να στραγγαλίσουν το λαό.

Οι τρεις συλλογικότητες στέλνουν ένα μήνυμα στην μνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και σε οποιονδήποτε εποφθαλμιά τη λαϊκή περιουσία, ότι δεν πρόκειται θα αφήσουν κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Ο αγώνας που ξεκίνησε κατά των μνημονίων που ξεκίνησε το 2010 συνεχίζεται.

Τα «κοράκια» των διεθνών founds πρέπει να βάλουν καλά στο νου τους ότι η λαϊκή περιουσία δε θα μετατραπεί από δικαίωμα σε χρηματοπιστωτικό προϊόν αγοροπωλησίας.

Καταδικάζουμε τη καταστολή που δέχεται στην Αθήνα το κίνημα κατά των πλειστηριασμών όπου στις 14-3-2018, μέλη του κινήματος της Αθήνας ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από τα ΜΑΤ και συνελήφθησαν για ανυπόστατες κατηγορίες, μόνο και μόνο επειδή τόλμησαν να υπερασπιστούν το καθολικό δικαίωμα στη κατοικία.

Καλούμε όλους τους πολίτες στην άμεση οργάνωση του αγώνα κατά της κυβέρνησης και κάθε μνημονιακής κυβέρνησης, ΕΕ και λοιπών θεσμών για να προστατεύσουμε τους όρους της ζωή μας.

 

Το κείμενο που διανεμήθηκε μαζικά ανέφερε:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις υποσχέσεις της, συνεχίζει την πολιτική των Μνημονίων όπως και οι προηγούμενες. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και η ποινικοποίηση με το ιδιώνυμο Κοντονή πρόκειται να στοχεύουν στη σωτηρία των Τραπεζών και του Κεφαλαίου και όχι του λαού. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί επεκτείνονται στο Δημόσιο για χρέη από 500€ και άνω!!

Όμως η στέγη δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα για όλους. Το μικρό μαγαζί ή το χωράφι είναι μέσα βιοπορισμού για τον επαγγελματία ή τον αγρότη. Να διασφαλίσουμε τελικά ότι κανένας και καμία δεν θα φύγει από το σπίτι του, αξιοποιώντας και προωθώντας την οργάνωση σε όλες τις γειτονιές.Η κατοικία αποτελεί δικαίωμα, αν και η σύγχρονη καπιταλιστική ζούγκλα το έχει μετατρέψει σε εμπόρευμα και χρηματιστηριακό προϊόν κερδοσκοπώντας πάνω στη γη και τη κατοικία.

Παλεύουμε για την πλήρη και μονομερή διαγραφή όλου του δημόσιου χρέους, με εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών  χωρίς ούτε ένα ευρώ στο κεφάλαιο και κάτω από τον έλεγχο των εργατών. Να διαγραφεί το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος των εργατών, πάγωμα όλων των χρεών κι αναστολή όλων των αναγκαστικών μέτρων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Πραγματική προστασία της λαϊκής περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας. Άμεση κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Όχι στο ιδιώνυμο, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος.

Καλούμε φορείς, συνδικάτα, σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις, αλλά κυρίως τους απλούς πολίτες, να δώσουμε πλάι – πλάι κι αυτή τη μάχη υπερασπίζοντας την εργατική  περιουσία και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ένα δυνατό κίνημα αντίστασης στις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις θα συμβάλει στην ανατροπή όλων εκείνων που έσπρωξαν τη ζωή μας, όλα αυτά τα χρόνια, στα όρια της εξαθλίωσης.

Λαϊκή Συνέλευση γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου (6972004210) -Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου (6939682251) -ΣΤΕΚΙ ΄΄αλληλεγγύης για όλους΄΄ (6972201507)