ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα χαιρετίζει την πετυχημένη αντιφασιστική διαδήλωση που έγινε στον Πύργο στις 18 Οκτώβρη. Αγωνιστές από πολιτικούς χώρους της Αριστεράς, κινήσεις, αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, αναρχικοί μαζί με εργαζόμενους, καθηγητές, φοιτητές και μαθητές έδωσαν με την παρουσία τους ένα μήνυμα στους φασίστες της «Εθνικής Δράσης Ηλείας» και της «Χρυσής Αυγής». Με μαζική πορεία προς τα γραφεία των φασιστών ακούστηκαν αντιφασιστικά συνθήματα. Η αστυνομία απέκλεισε με δυνάμεις των ΜΑΤ την πρόσβαση στα γραφεία των φασιστικών οργανώσεων δηλώνοντας «ουδετερότητα». Μια «ουδετερότητα» που γίνεται αδιαφορία και συγκάλυψη όταν πρόκειται για νεοναζιστικές επιθέσεις σε αγωνιστές ή μετανάστες.

 

Η προσπάθεια των φασιστών να σπείρουν τον φόβο στον Πύργο με τις επιθέσεις το προηγούμενο διάστημα σε αντιφασίστες έπεσε στο κενό.

Ακόμη και η τραμπούκικη απόπειρα να προσεγγίσουν επιθετικά την σύσκεψη του Αντιφασιστικού Μετώπου Ηλείας στο Εργατικό Κέντρο Πύργου μερικές μέρες πριν την διαδήλωση, αντί να φοβίσει όπως επιδίωκαν, συσπείρωσε περισσότερο.

 

Το ΕΕΚ πιστεύει πως ο αγώνας ενάντια στις νεοναζιστικές ομάδες είναι συνδεδεμένος με τον αγώνα της κοινωνικής μήτρας του καπιταλισμού που είναι σε βαθιά σήψη και κρίση. Είναι αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση και τους ιμπεριαλιστές τοκογλύφους που ευθύνονται για αμέτρητα θύματα από απελπισμένους και απόκληρους του συστήματος.

Είναι αγώνας για εργατική δημοκρατία, δουλειά, ψωμί.

 

23/10/2013

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα