Αναφερόμενη στη δίκη δύο αστυνομικών για τον θάνατο του Χρήστου Χρονόπουλου, η Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία σημειώνει:

Tην Τετάρτη, 17/11/21, και ύστερα από 8 αναβολές, έρχεται για 9η φορά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η υπόθεση των δυο αστυνομικών που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, το 2015, σε 8ετή κάθειρξη με αναστολή για την δολοφονική κακοποίηση, στο ΑΤ Καλλιθέας το 2007, του Χρ. Χρονόπουλου (ατόμου με ψυχιατρική εμπειρία), προκαλώντας του βαριά και αμετάστρεπτη εγκεφαλική βλάβη.

Έχουν περάσει 14 χρόνια από το συμβάν και, από αναβολή σε αναβολή, βρισκόμαστε, πλέον, στα όρια της παραγραφής. Άλλωστε, για δυο ακόμα αστυνομικούς που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό του Χρ. Χρονόπουλου το αδίκημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα και είχε ήδη από καιρού παραγραφεί.

Σε μια εποχή που η ασύδοτη δράση της αστυνομίας έχει γίνει η καθημερινή κανονικότητα, μια ακόμη αναβολή της δίκης, την οποία επιδιώκουν οι κατηγορούμενοι, θα ισοδυναμεί με την οριστική απαλλαγή τους, μέσα από ένα σύστημα Δικαιοσύνης για το οποίο, η μόνη καταδικαστική απόφαση που γίνεται όλο και πιο σπάνια, είναι αυτή που αφορά «τους πραγματικούς εγκληματίες» σ’ αυτή τη χώρα. Αναμένουμε….

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Στηρίζουμε το αίτημα του Χρήστου για δικαίωση.

Κι όταν ο λόγος του αποσιωπάται δε μπορούμε παρά να  είμαστε δίπλα για να βρούμε τους τρόπους και τα μέσα για να αναδειχθεί.

Ο ίδιος και η θεία του, στο παρακάτω  βίντεο,   απόσπασμα μεγαλύτερης συνέντευξης,  καταθέτουν τη μαρτυρία τους, την αγωνία τους αλλά και την ελπίδα τους για το μέλλον…