ΥΓΕΙΑ: ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΡΑ! ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Τα αυτονόητα και στοιχειώδη αιτήματα των εργαζομένων στον χώρο της υγείας είναι η σπαρακτική κραυγή όλου του λαού. Είναι αίτημα δικαιοσύνης και ζωής για αξιοπρεπή εργασία και αμοιβή, για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Η διάλυση της δημόσιας υγείας, οδηγείται με ταχύτατους ρυθμούς σε σημείο μη αντιστρεπτό. Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, η υποχρηματοδότηση, το κλείσιμο  νοσοκομείων, η απόλυση χιλιάδων γιατρών από την πρωτοβάθμια υγεία, το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο,  η διαφθορά, ο αυταρχισμός των διοικούντων, η συμμετοχή στα φάρμακα και στις ιατρικές πράξεις, η συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων, των προσφύγων και των αποκλεισμένων, δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση που οδηγείται εκτός ελέγχου. Η απειλή μαζικών απολύσεων συμβασιούχων είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Όλα αυτά συμβαίνουν στον χώρο της υγείας, σε μια στιγμή που η διαχείριση της χρεωκοπίας της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει φτάνει σε αδιέξοδο. Η μόνη πραγματική λύση είναι η ριζική αναδιοργάνωση της ζωής μας, είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους εδώ και τώρα!
Δεν μπορούμε  να ‘διαπραγματευόμαστε’ τα αμέτρητα θύματα από την πείνα και τις αρρώστιες. Δεν έχουμε δικαίωμα να ‘συμβιβαστούμε’ με καμία κοινωνική καταστροφή. Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε καμία αστική κυβέρνηση, κανένα γραφειοκράτη ό, τι απόχρωση και να έχει. Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε ένα τέλος στην κατάρρευση του ΕΣΥ και των νοσοκομείων. Να ενωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι, να οργανωθούμε ανεξάρτητα και από τα κάτω, να  απαιτήσουμε και να επιβάλουμε, αξιοπρεπή υγεία, εργασία, ζωή.

Η απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων κράτησε 11 μέρες. Στη διάρκεια των 11 ημερών συσσωρεύτηκαν πολλά σκουπίδια. Τα πιο επικίνδυνα δεν ήταν αυτά στους ξεχειλισμένους κάδους στους δρόμους των πόλεων. Τα πιο επικίνδυνα, δυσώδη και δηλητηριώδη ήταν αυτά που αναδύονταν από τα ΜΜΕ, κραυγαλέα από τα ιδιωτικά, με πιο σοφιστικέ επιχειρηματολογία από τα δημόσια. Και από την κυβερνητική προπαγάνδα που ήθελε τάχα τους συμβασιούχους να παίζουν το παιχνίδι της ΝΔ για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Οι ίδιοι οι απεργοί, ο κόσμος της δουλειάς, έδωσαν ηχηρά την απάντησή τους: «Τσίπρα – Μητσοτάκη ακούστε το καλά – οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά». 
Ένας μεγάλος αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την εργασιακή ομηρία ξεκίνησε. Λόγω της ανεπάρκειας της συνδικαλιστικής ηγεσίας, η απεργία σταμάτησε. Ο αγώνας όμως δεν τέλειωσε. Το ζήτημα των απολύσεων είναι μπροστά. Και αποδεικνύεται ότι δεν αφορούσε μόνο τους 6.100 συμβασιούχους των δήμων, αλλά 150.000 συμβασιούχους όλου του δημοσίου, ανάμεσά τους, τους συμβασιούχους των νοσοκομείων.
Ενώ μέχρι τώρα η κυβέρνηση αδιαφορούσε για τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων και των μισθών του Δημοσίου, τώρα θέλει να τις εφαρμόσει για τις απολύσεις των συμβασιούχων. Προφανώς, κατά την κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόζονται μόνο εκείνες οι αποφάσεις που συμβαδίζουν με τα Μνημόνια και όχι αυτές που δεν συμβαδίζουν. 
Εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να βαδίσουμε με τον διαρκή και ασυμβίβαστο αγώνα που θα φέρει τους ιδίους τους εργαζόμενους στο τιμόνι της εξουσίας. 
Οι αγώνες είναι μπροστά. Και πρέπει να δοθούν με όρους ταξικής πάλης για τη νίκη και μέχρι τη νίκη. Μια επαναστατική ηγεσία στο συνδικαλιστικό και πολιτικό κίνημα της εργατικής τάξης πρέπει να διαμορφωθεί που δε θα λυγίζει και δεν θα παίζει πολιτικά παιχνίδια με την τοπική και κεντρική εξουσία.

  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ
  • ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ! ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ! ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ