«ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ» ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

«ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ» ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Το κράτος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι εδώ. Είτε με υπηρεσιακή, είτε με «πρώτη φορά αριστερή», είτε με «δεύτερη φορά αριστερή» κυβέρνηση. Κάτω από οποιαδήποτε κυβερνητική αρχή, το κράτος έχει «συνέχεια», με ένα και μόνο πρόγραμμα, το αντικειμενικά ανεφάρμοστο μνημόνιο τρία, και μία και μόνο μέθοδο να αναζητήσει τη πολυπόθητη «πολιτική σταθερότητα» – τη βία και καταστολή.

Το ότι το κράτος έχει συνέχεια, ακόμα και κάτω από την υπηρεσιακή κ. Θάνου, φρόντισαν να μας το υπενθυμίσουν και μόλις μία ημέρα πριν τις εκλογές.

Μετά από αντιεκλογική-αντικρατική πορεία του αναρχικού χώρου, σημειώθηκε επίθεση νεαρών με μολότοφ στο Α.Τ. Εξαρχείων της Καλλιδρομίου.

Εφαρμόζοντας το δόγμα της μηδενικής ανοχής, όχι απλά προς τους δράστες αλλά προς… άπαντες που έτυχε να βρεθούν στο διάβα τους, η ΕΛΑΣ των ΜΑΤ και των ΔΕΛΤΑ εξαπέλυσε πογκρόμ και συλλήψεις στο σωρό, σε όλη τη περιοχή.

Οι συλληφθέντες, εννιά τον αριθμό, ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν φριχτά, θυμίζοντας ημέρες δικτατορίας, μία μόλις ημέρα πριν την «γιορτή της δημοκρατίας»!

Ανήλικοι οι 4 και στα 18-19 οι υπόλοιποι, υπέστησαν μαρτύρια στα χέρια των ΔΕΛΤΑδων και αναγκάστηκαν να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο με σπασμένα δόντια, χέρια, πλευρά, αλλοιωμένα από τα χτυπήματα πρόσωπα κλπ. Όπως κατήγγειλε η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη και οι ίδιοι οι βασανισθέντες, οι καμικάζι της ΕΛΑΣ, περνούσαν με το μηχανάκι μαρσάροντας πάνω από τα πόδια των ακινητοποιημένων νεαρών, συνθλίβοντας έτσι τα οστά τους! «Έχουν βασανιστεί μετά τη σύλληψη. Έχουν βασανιστεί μεθοδικά. Έχουν βασανιστεί με τρόπους που πληρούν απολύτως την έννοια των κακουργηματικών βασανιστηρίων κατά το νόμο. Πρόκειται για μεθοδευμένα χτυπήματα στο ίδιο σημείο προκειμένου να προκαλέσουν βλάβη (…)  Έχω μπροστά μου 14χρονο παιδί το οποίο αφού το συνέλαβαν, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ το είχαν πεταμένο και ακινητοποιημένο στην άσφαλτο και το χτυπούσαν ξανά και ξανά με τα γκλοπ στα χέρια μέχρι που του τα έσπασαν», αναφέρει η συνήγορος στο περιοδικό UNFOLLOW.

Αφού κρατήθηκαν επί μέρες και πέρασαν την διαδικασία του αυτοφώρου, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αρκετοί με βαριά κακουργήματα στη πλάτη τους.

Φυσικά, η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν δρα εκτός των πλαισίων που έθεσε η πρώτη, και συνεχίζει η δεύτερη, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με ένα ακόμη μεγαλύτερο εσμό δεξιών, ακροδεξιών, αντισημιτών κλπ., σαν τον Δημήτρη Καμμένο ή τον Τόσκα, να απαρτίζουν την υπουργική ομάδα.
Θα ανατραπούν από το λαϊκό κίνημα, όπως ανατράπηκαν και οι προκάτοχοι τους. Και μαζί και το σύστημα της βίας που υπηρετούν.

Κ. Αποστολόπουλος