Υπόθεση Τάσου Θεοφίλου: εισαγγελική πρόταση-πρόκληση ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Υπόθεση Τάσου Θεοφίλου: εισαγγελική πρόταση-πρόκληση
ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ
Ανθρωποκτόνος είναι η αστική δικαιοσύνη που καταδικάζει ένα νέο άνθρωπο σε φυσική και ηθική εξόντωση στα κολαστήρια του σωφρονιστικού εγκλεισμού.
Ληστρικό είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης και τα μέτρα των αλλεπάλληλων μνημονίων της μαζικής κοινωνικής εξαθλίωσης.
Η εισαγγελική πρόταση ισόβιας καταδίκης του Τάσου Θεοφίλου στο Εφετείο για τη ληστεία της Πάρου, την ανθρωποκτονία του οδηγού ταξί και τη συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αποτελεί μνημείο βαρβαρότητας.
Οι καταθέσεις του συνόλου του μαρτύρων, οι οποίοι δεν αναγνώρισαν τον Τάσο Θεοφίλου, δεν έχουν καμία σημασία για την εισαγγελέα.
Η έκδηλη πολιτική διαφοροποίηση του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου από τη ΣΠΦ και η απαλλαγή του πρωτόδικα από τη συγκεκριμένη κατηγορία δεν έχει καμία σημασία.
Η απολογία του Τάσου Θεοφίλου, που περιγέλασε το κατηγορητήριο και τους κατηγόρους του, έχει μεγάλη σημασία. Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος παραμένει όρθιος πίσω από τα σίδερα της φυλακής για 4,5 χρόνια, είναι ασυγχώρητο για τους Ιαβέρηδες.
Σημασία έχουν, φυσικά, οι καταθέσεις της αντιτρομοκρατικής και τα κατασκευασμένα στοιχεία που εμφανίζονται κατά παραγγελία, δηλαδή το περίφημο καπέλο.
Το σύμπλεγμα της Αντιτρομοκρατικής και των ΜΜΕ πρέπει να παραμένει ικανό να φωτογραφίζει και να εξοντώνει ανθρώπους κατά παραγγελία. Η Alpha Bank εμφανίζεται στο δικαστήριο για να απαιτήσει την αποζημίωσή της ως θύμα «τρομοκρατικής ενέργειας».
Τρομοκράτες είναι αυτοί που τρομοκρατούν το λαό και του στερούν το παρόν και το μέλλον.
Το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου καταργείται και η αστική δημοκρατία καταργεί τους κανόνες της για να υπερασπιστεί τον εαυτό της ενάντια σε αυτούς που την απειλούν. Πραγματική απειλή είναι γι’ αυτήν την σαπισμένη δημοκρατία όσοι τάσσουν τη ζωή τους στην υπόθεση της κοινωνικής επανάστασης και δεν σκύβουν το κεφάλι. Πραγματική απειλή είναι ο ίδιος ο λαός ο οποίος είναι αμήχανος προβληματισμένος, αλλά όχι ηττημένος και υποταγμένος, όπως θα ήθελαν οι ντόπιοι και διεθνείς κεφαλαιοκράτες.
Η άμεση απειλή για το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία αφορά άμεσα έναν αγωνιστή, αλλά είναι ξεκάθαρο: τα δικαιώματα και οι ελευθερίες όλου του λαού βρίσκονται στο στόχαστρο. Η αστική δικαιοσύνη δεν είναι θεσμός απονομής δικαιοσύνης, αλλά τμήμα του μηχανισμού καταστολής. Eχθρεύεται την ελευθερία και κάθε δύναμη που αντιπροσωπεύει τη ζωή, γιατί αντιπροσωπεύει το νεκρό κόσμο της καπιταλιστικής παρακμής.
Απαιτούμε την αθώωση του Τάσου Θεοφίλου, την απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες και την άμεση απελευθέρωσή του. Η δίωξή του είναι πολιτική και κατασκευασμένη.
Ένοχο είναι το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.
Ένοχοι είναι αυτοί που κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι με τα νέα μνημονιακά μέτρα και στερούν το παρόν και το μέλλον από όλο το λαό, και ειδικά τη νέα γενιά.
Δικαιοσύνη για όλες τις γενιές των καταπιεσμένων και τόσους αιώνες ταξικής σκλαβιάς θα απονείμει η κοινωνική επανάσταση. Η εργατική τάξη για τη χειραφέτησή της θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια του συστήματος της οργανωμένης αδικίας, της υπεράσπισης της ατομικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής. Ο πανανθρώπινος ελευθεριακός κομμουνισμός είναι ο μόνος τρόπος να κατακτήσουμε ολόκληρη τη ζωή και την ελευθερία.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
15/5/2017
www.eek.gr