Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ

Η μεγαλύτερη φοροληστεία των τελευταίων χρόνων, τρέχει αυτό το μήνα. Οι μνημονιακοί ληστές έχοντας αποφασίσει να στεγνώσουν τα λαϊκά στρώματα ζητάνε να πληρώσουν φόρους οι άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι με τις πετσοκομμένες συντάξεις που πληρώνουνε από τη τσέπη τους φάρμακα κι εξετάσεις, οι άστεγοι, οι μισθωτοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δεν μπορούν να κρύψουνε από τα εισοδήματά τους τίποτα, τα φτωχά μεσαία στρώματα που υποφέρουνε. 

Η μείωση του αφορολόγητου ποσού μαζί με την αύξηση των τεκμηρίων και την κατάργηση φοροαπαλλαγών που αφορούσαν κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους, οδηγούν τη πλειοψηφία των εργαζομένων, των ανέργων και τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώσουν δυσθεώρητους φόρους για να διασωθεί το τραπεζικό κεφάλαιο. Οι εκτιμήσεις του υπουργείου οικονομικών είναι ότι μεγάλο μέρος της φετινής φορολογίας… δεν πρόκειται να πληρωθεί. Γι αυτό προετοιμάζονται πυρετωδώς οι ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες για να πάρουν από το τραπέζι του σπιτιού μας και το τελευταίο ευρώ που έχουμε για τα παιδιά μας. Η φοροληστεία δεν θα περάσει! Η κυβέρνηση των φοροληστών και των χιλιάδων αυτοκτονιών πρέπει να ανατραπεί! 

Παρά τις περικοπές μισθών και συντάξεων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου οι τιμές στα είδη διατροφής ανέβηκαν έως και 12% φέτος, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες) τραβάνε την ανηφόρα και το χειμώνα σχεδιάζεται η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης οδηγώντας σε απαγορευτικά επίπεδα τα έξοδα θέρμανσης. Μαζί με αυτό, πρέπει να υπολογίσει κανείς και το επίπεδο βουλιάγματος της ελληνικής οικονομίας που οι φωστήρες του κεφαλαίου απλά έπεσαν… έξω. Αντί του 4,5% υπολογίζεται πλέον κοντά στο 7% η ύφεση που με λίγα λόγια σημαίνει 420.000 νέοι άνεργοι στους ήδη υπάρχοντες 1.000.000, τους 500.000 απλήρωτους, και στους εκατοντάδες χιλιάδες υποαπασχολούμενους. Ήδη το 68% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας. 

Παρά τις αλλεπάλληλες εκλογές, οι μνημονιακοί ληστές είναι ακόμα εδώ και πλατιά λαϊκά στρώματα συνεχίζουν να σπρώχνονται στην ανέχεια, στα συσσίτια και στις αυτοκτονίες. Καλούμε τον εργαζόμενο και άνεργο πληθυσμό να καταθέσει τις φορολογικές του δηλώσεις την τελευταία ημέρα υποβολής. Να πάει στην εφορία όταν έρθει το εκκαθαριστικό του φόρου και να πολεμήσει καταθέτοντας έγγραφα εξαίρεσης υπαγωγής από τα τεκμήρια. Σε όσους έρθουν δυσθεώρητα ποσά να μην πληρώσουν σύμφωνα με τις δόσεις του υπουργείου αλλά να μεταβούν και να κάνουν ρυθμίσεις. Όσοι δεν έχουμε να πληρώσουμε να οργανωθούμε άμεσα στις συνελεύσεις για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις εισπρακτικές εταιρείες, τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς. Ο καπιταλισμός έχει χρεοκοπήσει. Δεν θα στείλει εμάς στον τάφο και δεν θα αφήσουμε τους χρεοκοπημένους να μας κυβερνήσουνε!

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

(Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 8.00 μμ, ΚΤΙΡΙΟ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την εφορία της Ν. Ιωνίας, Βόλος)

http://denplirono-anatropi.blogspot.gr/

Νέα Προοπτική τεύχος #531# Σάββατο 21 Ιουλίου 2012