Λέσχη Εργαζομένων και Ανέργων στη Θεσσαλονίκη

Λέσχη Εργαζομένων και Ανέργων στη Θεσσαλονίκη

Από το Σάββατο 27/4 λειτουργεί η Λέσχη Λέσχης Εργαζομένων και Ανέργων Θεσσαλονίκης. Η λέσχη στεγάζεται στην οδό Φιλίππου 56.

Η Λέσχη Εργαζομένων και Ανέργων είναι ένας κοινωνικός χώρος, όπου κάθε πλευρά του μαχητικού εργατικού αγώνα είναι ευπρόσδεκτη. Μία γωνιά, αφιερωμένη στους εργαζόμενους και τους άνεργους που σχεδιάζουν, συζητούν, οργανώνονται και αγωνίζονται μακριά και έξω από τα πολύχρωμα πλοκάμια των αφεντικών, του κράτους και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Ένας χώρος για το μαχητικό και ανυπόταχτο εργατικό κίνημα. Ένας χώρος για τη τάξη μας, τις ανάγκες και τα συμφέροντά της.

Το Ε.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης συμμετέχει και στεγάζεται στον χώρο της Λέσχης και καλεί όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους άνεργους της πόλης να στηρίξουν αυτή την νέα προσπάθεια ώστε να αναδειχθεί σε έναν χώρο πολιτικών συζητήσεων και ζυμώσεων που θα γίνουν το εφαλτήριο για νέους κοινωνικούς αγώνες!

Επίσης ενημερώνουμε πως το Ε.Ε.Κ. θα βρίσκεται στον χώρο της Λέσχης κάθε Πέμπτη 18:00-22:00 για όποιον επιθυμεί να γνωριστούμε και να συζητήσουμε από κοντά.

Το ιδρυτικό κείμενο της Λέσχης αναφέρει:

Όταν οι προλετάριοι συζητούν, ο κόσμος τρέμει συθέμελα …

Στον καιρό της πιο ακραίας υποτίμησης της εργασίας και των ζωών μας, υπάρχουν γωνιές που αναγεννιέται η αντίσταση και η ανάγκη για τον αγώνα.

Από τη συναδελφική κουβέντα κάτω από τη μύτη του αφεντικού στη δουλειά, μέχρι τις πιο ολοκληρωμένες συναντήσεις και εκφράσεις της εργατικής αλληλεγγύης στο δρόμο, ο εργατικός αγώνας για ζωή, ψάχνει, κάθε μέρα, μονοπάτια να εκφραστεί και να αναπνεύσει.

Συναισθανόμενοι αυτήν την ανάγκη, που είναι και δική μας αγωνία, εργαζόμενοι και άνεργοι της Θεσσαλονίκης, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε έναν κοινωνικό χώρο, όπου κάθε πλευρά του μαχητικού εργατικού αγώνα θα είναι ευπρόσδεκτη. Τη “δική μας” γωνιά, αφιερωμένη στους εργαζόμενους και τους άνεργους που σχεδιάζουν, συζητούν, οργανώνονται και αγωνίζονται μακριά και έξω από τα πολύχρωμα πλοκάμια των αφεντικών, του κράτους και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατείας. Ένα χώρο για το μαχητικό και ανυπόταχτο εργατικό κίνημα. Ένα χώρο για τη τη τάξη μας, τις ανάγκες και τα συμφέροντά της.

Σήμερα συστεγαζόμαστε εδώ συλλογικότητες *, που διατηρώντας η κάθε μία την αυτονομία της, συνεισφέρουμε από κοινού στην ίδρυση της “Λέσχης Εργαζομένων & Ανέργων Θεσσαλονίκης». Καλούμε κάθε εργαζόμενο ή άνεργο της πόλης, σωματείο ή εργατική συλλογικότητα ή ομάδα, που θέλει να οργανώσει από μια απλή συζήτηση, μέχρι μια εκδήλωση, μια συνέλευση, μια βραδιά, ή μια προβολή, ή ακόμη και να συστεγαστεί σε μόνιμη βάση, να έρθει στη πόρτα της “Λέσχης” που θα είναι γιαυτούς πάντα ανοιχτή.

Η Λέσχη Εργαζομένων & Ανέργων Θεσσαλονίκης λειτουργεί στη Φιλίππου 56, στο κέντρο της πόλης.

Διαχειριστική συνέλευση κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα

Ηλεκτρονική διεύθυνση ergatiki.leshi @ gmail.com
* Συλλογικότητες που συστεγάζονται στη Λέσχη (αλφαβητικά):
Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία “Ροσινάντε”
Ελευθεριακή Πρωτοβουλία
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ)
Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης (ΚΕΧΑ)
Συνεργατικές εκδόσεις “Κουρσαλ”

Νέα Προοπτική τεύχος#550# Σάββατο 1 Ιουνίου 2013.