ΠΑΤΡΑ

ΠΑΤΡΑ

  • Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση για τη ΒΙΟΜΕΤ

Πάνω από 100 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση της “Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕΤ” στο εργατικό κέντρο της Πάτρας το περασμένο Σαββάτο 2 Φλεβάρη. Στην εκδήλωση μίλησαν δύο εργάτες της ΒΙΟΜΕΤ, οι Δημήτρης Νικολαΐδης και Αλέκος Σιδερίδης, κάνοντας ενημέρωση για το πως στοχεύουν να οργανώσουν την επαναλειτουργία του εργοστασίου τους. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 3 Φλεβάρη διοργανώθηκε συλλογική κουζίνα για την οικονομική ενίσχυση των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕΤ, ενώ την Πέμπτη 7 Φλεβάρη έγινε συγκέντρωση στην Πλατεία Όλγας. Την προσεχή Τρίτη 12 Φλεβάρη, στις 6μμ, η τοπική “Πρωτοβουλία” για τη ΒΙΟΜΕΤ θα οργανώσει μοτοπορεία και ποδηλατοπορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ξεκινώντας από την Κατάληψη του Παραρτήματος.

  • Σε κρίσιμο σημείο ο αγώνας στο ΙΟΝΙΑΝ QUEEN

Στις 21 Φεβρουαρίου θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου για την επίσχεση εργασίας στο πλοίο IONIAN QUEEN της εταιρίας ENDEAVOR, το οποίο είναι δεμένο στο λιμάνι της Πάτρας από τις 11 του περασμένου Σεπτεμβρίου. Από τους 75 ναυτεργάτες του πλοίου, μόνο οι 10 δεν συμμετέχουν στην επίσχεση καθώς σύμφωνα με τους “συναδέλφους” τους πρόσκεινται φιλικά στον ιδιοκτήτη του πλοίου, Τζανετάτο. Ο Τζανετάτος έχει αφήσει απλήρωτους τους ναυτεργάτες εδώ και 10 μήνες. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει σε τίποτα να … κατασκευάζει καινούριο καράβι! Ένας από τους ναυτεργάτες ανέφερε στη “ΝΠ” πως “το Μάρτιο του 2012 πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα εξαιτίας της κινητοποίησης του ΠΑ.ΜΕ. Επειδή, όμως, οι ναυτεργάτες του ΙΟΝΙΑΝ QUEEN δεν προσχώρησαν σ’ αυτό, ούτε αυτό τους στήριξε ξανά από τότε”. Ένας άλλος μας ανέφερε κατά τ’ άλλα πως ”αν όλοι οι εφοπλιστές ήταν σαν τον δικό μας, τον Τζανετάτο, δεν θα υπήρχε δεξιός σ’ αυτήν την χώρα”.

  • Φασίστες τραυμάτισαν δύο μετανάστες

Δύο ρατσιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες στην Πάτρα. Το πρώτο θύμα ήταν ένας ανήλικος Σουδανός,τον οποίο πλησίασαν 4-5 άτομα στα σκαλιά της οδού Τριών Ναυάρχων και τον χτυπούσαν επί τέσσερα λεπτά, με συνέπεια να υποστεί τραυματισμούς στο κεφάλι και στην πλάτη. Παρόμοιες επιθέσεις έχουν γίνει επανειλημμένες φορές σ’ αυτήν την κεντρική συνοικίας της πολης. Το δεύτερο θύμα ήταν ένας 20χρονος Αφγανός, ο οποίος χτυπήθηκε στην περιοχή της μαρίνας της Πάτρας (κοντά στο ξενοδοχείο “Δελφίνι”). Συγκεκριμένα 4 άτομα παραμέρησαν τον 20χρονο μετανάστη και τον χτύπησαν με μπουκάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν βαθιά στο χέρι (αφού αμύνθηκε για να μην τον χτυπήσουν αλλού) και να χρειαστεί ράμματα.

Α. Π.

 

Νέα Προοπτική τεύχος#543# Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013