Στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας στα πρότυπα του Ισραήλ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Η συντεταγμένη επίθεση της κυβέρνησης, του ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Κωσταράκου, της Χρυσής Αυγής και των μιλιταριστικών μέσων με σκοπό την καταστολή των συνδικαλιστικών διεργασιών στις Ε.Δ. όχι μόνο αποτελεί απόδειξη ότι το καζάνι βράζει, αλλά και ότι πλέον τα πολιτικά εργαλεία καθυπόταξης και ελέγχου του ένστολου προσωπικού έχουν ξεπεραστεί.
Τώρα τους έχει απέναντι τους, οργισμένους καθώς η πολιτική πρακτική του διαχωρισμού τους σε «Μάχιμους» και «Μη Μάχιμους», όχι απλώς μετατρέπει τη δυσφημιστική αντίληψη του Πάγκαλου σε κριτήριο μισθοδοσίας τους, αλλά κυρίως τους αποδεικνύει ότι στο σύνολο τους, δεν είναι πλέον το ίδιο απαραίτητοι στο αστικό καθεστώς εξουσίας! Εδώ όμως ελλοχεύει κίνδυνος για το κατεστημένο που τα μόνα στηρίγματα για να επιβάλλει την βάρβαρη ταξική πολιτική του είναι τα ΜΜΕ, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, κυρίως η ΕΛ.ΑΣ. και ο Στρατός, τον οποίο εκπαιδεύει και απαιτεί από το 2008, ολοένα πιεστικότερα να κατέβει στο δρόμο κατά των κοινωνικών διαμαρτυριών. Τα Σώματα Ασφαλείας νοιώθουν ότι μπορούν ακόμη να διαπραγματευτούν -καταπληκτικά κυνική η τοποθέτηση του συνδικαλιστή των αστυνομικών Φωτόπουλου στην κινητοποίηση του ΣΥΣΜΕΔ «αν δε μας προσέξουν, δε θα τους προσέξουμε», αλλά οι στρατιωτικοί -πλην των αεροπόρων, των πληρωμάτων υποβρυχίων και των ειδικών δυνάμεων που αποτελούν την αιχμή του δόρατος του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και των ιμπεριαλιστικών δεσμεύσεων- αντιδρούν στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Συνειδητοποιούν ότι τα μέτρα στοχοποιούν και τους ίδιους. Παρά τις οπισθοφυλακές των όποιων προνομίων έχουν διασωθεί, το μέλλον προβλέπεται αβέβαιο. Ο στρατός μειώνεται, η τάση ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης του τομέα Ασφάλειας και Άμυνας ενισχύεται, στο πλαίσιο μιας βαθιάς αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Ν. Δένδιας έχει μοιραστεί την εμπειρία του πρώην ΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτη που γνώρισε την κάθετη άρνηση φαντάρων και μονίμου προσωπικού να μετατραπούν σε Απεργοσπαστικό Μηχανισμό και να στραφούν εναντίον της απεργίας των ΟΤΑ!

Είναι ο άνθρωπος  που αναλαμβάνει να κάνει πράξη τις πιο ακραίες πτυχές του κρατικού αυταρχισμού που απαιτεί ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική. Η θεωρία «των άκρων – φορέων της βίας», που με ζήλο πρεσβεύει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η κυβέρνηση, αποκρύπτει την προετοιμασία της Αστυνομίας και της Κρατικής Καταστολής της Μνημονιακής Εποχής. Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο υπουργός ΠΡΟΠΟ δηλώνει ότι θα συσταθεί μονάδα με βαρύ οπλισμό για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας, στα πρότυπα της ομάδας ΔΙΑΣ. Προαναγγέλλει και νομοθέτημα για τις προϋποθέσεις των συγκεντρώσεων στο Κέντρο της Αθήνας και την αντιμετώπιση των “επεισοδίων”. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι θα ελαχιστοποιηθεί η χρήση χημικών με μια νέου τύπου διαχείριση με τη χρήση αντλιών νερού! Για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» επαναλαμβάνει ότι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους. Τέλος, επισημαίνει ότι απαιτείται αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. με μείωση κατά σχεδόν 50% του συνόλου των οργανικών μονάδων. «Μια ορθά οργανωμένη και εφοδιασμένη με τα κατάλληλα μέσα Αστυνομία 40.000 έως 42.000 ατόμων είναι απολύτως επαρκής. Η Αστυνομία των 55.000 είναι πολυτέλεια» καταλήγει».

Η ορολογία της Χρυσής Αυγής και η δαιμονοποίηση των μεταναστών είναι εδώ, μαζί με την έκθεση του πλήρους σχεδίου καταστολής των κοινωνικών αγώνων από μια μικρότερη και στρατιωτικοποιημένη αστυνομία. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, καθώς θεωρείται χώρα που διαθέτει έναν από τους πληρέστερους μηχανισμούς ασφαλείας παγκοσμίως, με εμπειρία στις εμπόλεμες-κατεχόμενες ζώνες της Παλαιστίνης.

Τι σημαίνει Στρατός-Αστυνομία εξηγεί το άτυπο Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, το defencenet.gr: «Mια εξέλιξη χαρακτηριστική των κινδύνων και των προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρα στο εσωτερικό της, είχαμε πριν λίγες ημέρες με την απόφαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ κατόπιν εισηγήσεως μέσων “επιχειρησιακών” στελεχών για την δημιουργία ειδικών μονάδων με βαρύ οπλισμό ικανών να αντιμετωπίσουν τους βαριά οπλισμένους κακοποιούς των αστικών κέντρων, αλλά και να αποτελέσουν “ασπίδα” σε τυχόν δράση παραστρατιωτικών ομάδων τύπου UCC κλπ. Η νέα μονάδα θα είναι εξοπλισμένοι με ειδικά κράνη, ενώ κάποια από τα όπλα που εξετάζεται να τους διατεθούν είναι τα παρακάτω: Υποπολυβόλα Ρ90 με ειδικές διατρητικές σφαίρες. Το όπλο το χρησιμοποιούν οι καταδρομείς της Εθνοφρουράς στην Κύπρο. Επίσης στη νέα μονάδα θα διατεθούν τα κλασικά υποπολυβόλα MP-5, υποπολυβόλα UMP (το γνωστό ισραηλινό UZI)), αλλά και τυφέκια ΑΚ-47! Από τις αποθήκες του Στρατού θα γίνει προμήθεια τυφεκίων εφόδου FN, αλλά και της έκδοσης πολυβόλου ΜΑG! Λίγο υπερβολικό το τελευταίο, θα λέγαμε, αλλά η προμήθειά του γίνεται μάλλον για ψυχολογικούς λόγους. Εκτός και αν περιμένουν οδομαχίες. Η σύνθεση και η δομή της νέας μονάδα θα είναι καθαρά στρατιωτικού επιπέδου, όπως και η εκπαίδευσή της και θα χρησιμοποιηθεί γενικά σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας….”.

Έχει προηγηθεί έντονη προπαγανδιστική προετοιμασία. Διαβάζουμε στο PRESSING (Ιούνιος 14/6/2012) το Μάκη Δεληπέτρο: «D-day, η ημέρα της Αποκάλυψης για την Ελλάδα! Τούρκοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί, ακροαριστεροί και ακροδεξιοί εξτρεμιστές, πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών και πολλοί άλλοι προετοιμάζονται για την Ημέρα του Χάους που θα ξεσπάσει στην Ελλάδα αν και εφόσον βρεθεί ακυβέρνητη και χρεοκοπημένη». Αφού αναφερθεί στην γνωστή τρομοκρατική δήλωση του ΥΕΘΑ της υπηρεσιακής κυβέρνησης Φραγκούλη Φράγκου, συνεχίζει: «σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε μέσα από το Υπουργείο Εθνικής ‘Άμυνας ο Φραγκούλης Φράγκος μόλις κάθισε στην καρέκλα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε να οργανώσει ένα σχέδιο αντίδρασης στο ενδεχόμενο που η χώρα καταρρεύσει. Σε περίπτωση δε που η χώρα βρεθεί σε αταξία και αναρχία, ο ελληνικός στρατός και οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν πάρει το πράσινο φως για να δράσουν. Αυτό που φοβούνται περισσότερο το ΥΠΕΘΑ και για το οποίο καταστρώνουν σχέδια – από κοινού με τη διεύθυνση της Αστυνομίας και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην Κατεχάκη, δεν είναι ο απλός λαός, αλλά κυρίως οι συμμορίες που φέρεται να έχουν στην κατοχή τους πάνω από 5000 όπλα καλάσνικοφ».

Το παραπάνω κείμενο και τα ανάλογης υφής που σηκώθηκαν σε διάφορα blog και έγιναν δημοσιεύματα σε μερίδα του αστικού τύπου αφενός στόχευαν στην προεκλογική τρομοκράτηση των ψηφοφόρων, αλλά απηχούν και σενάρια που επεξεργάζονται σκοτεινοί κύκλοι του βαθέως ελληνικού κράτους.

Η δουλεία των νέων εργασιακών σχέσεων πάει χέρι χέρι με την κρατική τρομοκρατία και την άνθηση του φασισμού. Δένδιας και Κασιδιάρης, Σαμαράς -Βενιζέλος -Κουβέλης -Μιχαλολιάκος αποτελούν διαφορετικές, ενίοτε συνεργαζόμενες, εκφάνσεις του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ       


Νέα Προοπτική τεύχος#534# Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012