Στρατός σε ρόλο αστυνομίας

Στρατός σε ρόλο αστυνομίας

Για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού»

 

Η παρουσία ειδικών δυνάμεων στη Παρέλαση της Θεσσαλονίκης, με καθήκοντα φύλαξης, «γιατί τα ΜΑΤ δε φτάνουν», σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα επικίνδυνη τομή στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αξιοποιεί το θεσμικό πλαίσιο μιας δεκαετίας για να στρέψει τον στρατό κατά των κινημάτων: τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» – τον παγκοσμιοποιημένο πόλεμο κατά του κόσμου της εργασίας για την επιβολή της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων. Τον τρομονόμο και ευρωτρομονόμο, τη χρήση του στρατού το 2004, ΝΑΤΟϊκά κι ευρωπαϊκά δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας, τους ΕΠΟΠ, για τους οποίους προβλέπεται δράση σε καταστάσεις «έκτακτης ανάγκης».

 

Ποιος κάνει πραξικόπημα; Παρά τα περί κινδύνου στρατιωτικού πραξικοπήματος «ανατροπής της δημοκρατίας», το αντεργατικό πραξικόπημα της αστικής δημοκρατίας ήδη επιχειρείται. Η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με ΕΕ-ΔΝΤ -ελληνικό κεφάλαιο, επιχειρεί καθεστώς αστυνομικής βίας και κρατικής τρομοκρατίας, ενορχηστρώνοντας τον εργοδοτικό τραμπουκισμό και την ακροδεξιά βία στις γειτονιές, προκειμένου να το επιβάλλει.

 

Οι κυβερνήσεις, ήδη από το 2008, έθεταν σε επιφυλακή το στρατό σε κάθε μεγάλη εργατική κινητοποίηση. Τώρα, η 71η Α/Μ Ταξιαρχία περιπολεί κατά του κινήματος, όπως η Ζ’ ΜΑΚ και τα τεθωρακισμένα στις εισόδους του Πενταγώνου. Οι φαντάροι της στρατονομίας εκπαιδεύονται για υπηρεσία ΜΑΤατζή.

 

Η κυβέρνηση διεξάγει προληπτικό πόλεμο κατά του εργαζόμενου λαού, ως ασύμμετρη απειλή! Ο «στρατιωτικός νόμος» στην επίσκεψη Μέρκελ και η βίαιη διάλυση της εργατικής συγκέντρωσης στις 18 Οκτώβρη, το δόγμα μηδενικής ανοχής στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων είναι μέρος του. Έτσι σχεδιάζεται το νομοθετικό έκτρωμα του Δένδια, για να συναντήσει δεκάδες δικαστικές διώξεις, κατασκευασμένες υποθέσεις και πολιτικούς κρατούμενους βασανισμένους αντιφασίστες, την ποινικοποίηση των blogs και του internet. Η Ασφάλεια γίνεται Άμυνα, ο στρατός γίνεται ΜΑΤατζής και η αστυνομία στρατιωτικοποιείται. Το πάζλ συμπληρώνουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, οι εθνικιστικές πολιτοφυλακές και οι φασιστικές λέσχες εφέδρων.

 

Ποιος φοβάται; Το νομοθετικό -κατασταλτικό -στρατιωτικό πλέγμα μυρίζει τον φόβο του αστικού συστήματος εξουσίας, που αδυνατεί να επιβάλει τα «αναγκαία» μέτρα για την ομαλή συνέχειά του. Μόνη συμμαχία του είναι το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, μόνο του όπλο είναι η καταστολή και τα ιδιώνυμα, μόνη του περιφρούρηση είναι οι μπάτσοι, οι φασίστες και η ελπίδα ότι ο στρατός θα καταστείλει «στο όνομα της δημοκρατίας τους».

Η αστική δημοκρατία είναι η ίδια η ακήρυχτη επιβολή της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Απέναντί της είναι η ζωή του κόσμου της εργασίας, η ανάγκη για ανατροπή της κυβέρνησης και των μέτρων, το έμπρακτο τσάκισμα του κοινωνικού ολοκαυτώματος, με τη δράση του εργαζόμενου λαού και των οργάνων του.

 

Δεν έχουμε τελειώσει. Τώρα αρχίζουμε! Πάλη ενάντια στον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό είναι η ανατροπή κυβέρνησης, η αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, η μαχητική αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου, πολιτικά και στο δρόμο. Είναι υπόθεση ενός εργατικού κινήματος με διεθνιστικά κι επαναστατικά χαρακτηριστικά, για την ικανοποίηση-διεύρυνση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Εμείς Αρνούμαστε. Δε θα γίνουμε οι χακί μακελάρηδες κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ, Μνημονίων και τοκογλύφων. Η έμπρακτη αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος και η κλιμάκωση της κινηματικής δράσης στο στρατό μπορεί να γιγαντώσει την άρνηση φαντάρων και μονίμων, να στρέψουν τα όπλα στο λαό.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υπακούσουν σε εντολές συμμετοχής στην καταστολή. Οι συνάδελφοι φαντάροι οφείλουν, με τον αγώνα τους μέσα κι έξω από το στρατό, να δημιουργήσουν τους όρους ώστε το εργατικό κίνημα να ανατρέψει τα μέτρα και την κυβέρνηση τώρα!

 

Συντρίψτε το Αξιόμαχο του στρατού! – Είναι το Αξιόμαχο της καταστολής και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων! Ούτε ευρώ για πολεμικές και κατασταλτικές δαπάνες. Κανένας νέος Μισθοφόρος σε Στρατό -Αστυνομία. Να διαλυθεί η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και η Στρατονομία. Ότι «έμαθαν» καταστέλλοντας και καταπιέζοντας εις βάρος των λαών σε Βαλκάνια  -Αφγανιστάν έρχονται να τα εφαρμόσουν εις βάρος του λαού μας

 

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

http://diktiospartakos.blogspot.gr

Νέα Προοπτική τεύχος#537# Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012